Fidan Ekiz aangevallen door Geert Wilders: ‘Je bent onnozel!’

Fidan Ekiz krijgt een flinke sneer te verwerken van Geert Wilders, de politiek leider van de PVV. Hij verwijt haar onnozelheid nadat ze gisteren live in haar talkshow Op1 een flinke lok afknipte.

Geert Wilders en Fidan Ekiz © NOS

Op1-ster Fidan Ekiz besloot gisterenavond om net als haar gasten Yesim Candan en Dilan Yesilgöz een stukje haar af te knippen om steun te betuigen aan de vrouwen van Iran. Zij protesteren tegen de onderdrukking door het islamitische regime. Dat begon na de dood van Mahsa Amini (22), die hardhandig werd opgepakt omdat haar hoofddoek niet goed zat.

‘Onnozelheid!’

Het is volgens Geert Wilders niet alleen symboolpolitiek, maar ook hypocriet. Hij ergert zich dood aan Fidan en de andere twee dames. “Nou dat zal helpen zeg. Wat een onnozelheid”, sneert hij in een twitterbericht.

Hij vervolgt: “ls hier wordt voorgesteld de imperialistische islamitische hoofddoek, de hijab, nikab en burka als teken van vernedering en onderdanigheid van de vrouw te verbieden, dan schreeuwen dezelfde dames moord en brand.”

Editie NL-schaar

Piet Adema, de nieuwe minister van Landbouw, heeft ook een stukje van zijn haar afgeknipt, en wel met de schaar van het tv-programma Editie NL.

Daarover zegt Geert: “Mijn hemel net minister en nu diskwalificeert hij zich al. Een gebaar van totale onnozelheid. Geen moslima in Iran of NL heeft er wat aan. Knikker de Iraanse ambassadeur ons land uit, verbied de hoofddoek in Nederland, sluit de grenzen en stop de islamisering hier, dat helpt!”

Fragment

Het fragment uit Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Fidan Ekiz knipt stukje haar af. Mooi symbool of gaat nergens over?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen