Eva Jinek deelt gevoelige tik uit aan Linda de Mol: ‘Teleurstellend’

Eva Jinek uit forse kritiek op de nieuwe dramaserie Five Live van televisiecollega Linda de Mol. De presentatrice had hoge verwachtingen van deze productie, maar die zijn totáál niet waargemaakt.

Angela de Jong en Eva Jinek © Jinek

De nieuwe Linda de Mol-serie Five Live, die zich afspeelt in de televisiewereld, maakt de tongen los. Vooral de scène waarin Linda een fictieve versie van Angela de Jong laat verongelukken zorgt voor controverse. Veel mensen vinden het smakeloos dat de gevallen tv-koningin op deze manier haar gram probeert te halen.

Studiolamp

Angela zat gisteren aan de talkshowtafel van Eva en daar ging het vanzelfsprekend even over de studiolampen. In de serie van Linda viel er namelijk een behoorlijk zwaar exemplaar op Angela’s hoofd, tot bloedens aan toe. “Ik kijk nu even naar boven. Je doet me er weer aan herinneren”, grapte de opiniediva van het AD.

Eva geruststellend: “Ik heb het voor jou alvast geïnspecteerd, maar het is zó’n groot ding, dat áls hij valt, we allemaal gewoon eraan gaan.”

Angela: “Ja, ik heb het gezien. Ik was enigszins verrast, want ik had het niet verwacht, maar voor de rest is het wat het is. (…) Het is fictie, jongens. Wat moet ik ervan vinden? In De TV Kantine kom ik ook wel eens langs. Ik vind het prima.”

Eva haalt uit

Wat vindt Eva eigenlijk van Five Live? Linda spéélt in de serie een talkshowhost, maar Eva ís er natuurlijk één. “Jeetje, wat vond ik ervan? Ik moet even nadenken. Ik heb hetzelfde als jij: ik vind het televisievak een boeiende plek om een serie te maken. Het leent zich ervoor: gigantische ego’s, rare mensen met hele rare hobby’s, allemaal dat soort dingen.”

Ze vervolgt: “Het is een heel dankbaar onderwerp en omdat het ook nog eens nabij is voor mij omdat ik er werk, zat ik er met hoge verwachtingen naar te kijken. Dan denk ik dat het niet de verwachtingen heeft waargemaakt van wat je zou kunnen doen met het materiaal wat er in de tv-wereld is. Er zijn zóveel gekkies die er rondlopen.”

Heel saai

Oei, die sneer van Eva is natuurlijk behoorlijk pijnlijk voor Linda. Dan Angela weer: “Ik kreeg een appje van een talkshowredacteur en die zei van: ‘Ik vond het eigenlijk heel saai, terwijl de werkelijkheid zóveel hilarischer is dan wat ik in die serie heb gezien.’”

Eva: “Eigenlijk moet je er gewoon reality van maken. Je zet er een camera op en er lópen een paar figuren rond… Ik wil mezelf niet vrijwaren, maar er zijn echt heel veel gekke Henkies. Ik denk dat ze bij de radio veel normaler zijn.”

Fragment

Het fragment uit Linda’s serie waarin de nep-Angela een studiolamp op haar hoofd krijgt:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Linda de Mol niet alleen haar klasse maar ook haar 'magic touch' verloren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen