Catherine Keyl maakt ontwikkeling door: ‘Ik ben nu filosofischer’

Catherine Keyl is de laatste tijd een stuk filosofischer geworden. Daarom mag ze nu ook één keer per maand aanschuiven bij Harry Mens in Business Class. Dat vertelt de presentatrice in de Party.

Catherine Keyl en Harry Mens © RTL

Wie denkt dat Catherine Keyl op 75-jarige leeftijd nog steeds bij het niveautje 5 Uur Show is blijven hangen, heeft het goed mis. Ze is namelijk opeens een heel filosofische vrouw geworden. Juist om die reden mag ze tegenwoordig één keer per maand aanschuiven in de Harry Mens-talkshow Business Class. Daar bespreekt ze dan haar Telegraaf-columns.

Filosoof Keyl

Catherine vindt het een hele eer dat Harry haar wil hebben. “Dat kwam voor mij totaal onverwacht. Ik schrijf al elf jaar die column voor De Telegraaf en het was Harry opgevallen dat ik filosofischer ben geworden. Hij kwam met een aantal voorbeelden, waardoor ik zelf ook dacht: verrek, ik ben wel wat veranderd ja”, vertelt ze in De Telegraaf.

Zelf had Catherine aanvankelijk helemaal niet in de gaten dat ze opeens een soort filosoof is geworden. “Dat een ander dat dan moet zien, zonder dat je het zelf in de gaten hebt….”

Beschouwen

De Party is ontzettend nieuwsgierig naar de filosofische kant van Catherine. Wat maakt haar zo filosofisch? “Ik kijk denk ik meer beschouwend naar de maatschappij. Wat ik voorheen veel deed, was dingen beschrijven die in mijn omgeving gebeurden. Maar daarmee maakte ik dan geen koppeling met de maatschappij. Dat doe ik nu wel.”

Ze wijst bijvoorbeeld op de maatschappelijke onrust over de arbeidstekorten op Schiphol. Wat is haar filosofische standpunt daarover? “Die mensen staan voor een scheet en drie knikkers te werken. Wie gaat er nou in de regen of verzengende hitte die loeizware koffers staan lossen en laden, voor een habbekrats? Dat doet toch niemand?”

Geweldig. De nieuwe Socrates is opgestaan.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen