Beau van Erven Dorens reageert op ‘jatten’ tv-idee: ‘Erg vervelend’

Beau van Erven Dorens reageert op de suggestie dat hij een tv-idee heeft gestolen. De presentator baalt er ontzettend van. “Mensen zijn graag uit op een relletje, dat begrijp ik best.”

Beau van Erven Dorens © RTL

Er is flink wat te doen over de aankondiging van Beau van Erven Dorens dat hij televisie wil gaan maken over vrouwen die ontzettend spijt hebben van het krijgen van hun kind. Hij heeft daarbij de titel ‘Spijtmoeders’ genoemd en dat is vreemd, want het concurrerende productiehuis Stepping Stone werkt al geruime tijd aan een documentaire met die titel.

Beau over ‘relletje’

Sterker nog: die documentaire van regisseur Milou Gevers gaat over precies hetzelfde onderwerp. Dat haar docu eraan zit te komen werd in juli al bekendgemaakt via het NPO-fonds en afgelopen vrijdag stuurde Stepping Stone er een persbericht over naar buiten. Zij zijn naar eigen zeggen ‘lichtelijk verbaasd‘ over het initiatief van Beau.

Is dit ordinair jatwerk van Beau? Hij komt nu met een reactie. “Ik kwam vandaag thuis en werd geappt dat er iets is met mijn oproep voor het programma Spijtmoeders, omdat er ook een ander productiehuis (Stepping Stone) met dit onderwerp bezig is. Mensen zijn graag uit op een relletje, dat begrijp ik best. En misschien was ik niet duidelijk genoeg.”

Hoe zit het?

Hoe zit het dan volgens Beau? “In april leest een medewerker van mijn productiehuis Kale Jakhals Producties, regisseur Eva Julia Manneke, een artikel in de Volkskrant waardoor zij geïnspireerd raakt om een programma te maken over het taboe van moeders die spijt hebben van het krijgen van een kind. Dat komt namelijk veel vaker voor dan je denkt.”

Hij vervolgt: “Wij maken het idee tot een programma en ‘pitchen’ het bij Videoland. Dat geeft in juni een researchbudget voor het programma. Onze researcher, Marloes, verzint op dag één meteen de titel: Spijtmoeders. Goede titel, vind ik.”

Kink in de kabel

Nu, een paar maanden later, zit er een kink in de kabel, legt Beau uit. “Vorige week belde Eva Manneke op verzoek van Videoland met Stepping Stone, omdat via via bij Videoland bekend was geworden dat zij ook met het onderwerp bezig waren. Eva belde om te vragen hoe dat zat. Nou, ja dus.”

Hij vervolgt: “Daags na dat telefoontje, uiteraard gealarmeerd door dat telefoontje, op 30 september, plaatste Stepping Stone een persbericht op hun site, dat ze ook een programma aan het ontwikkelen zijn genaamd Spijtmoeders. Dat begrijp ik ook best! Ik vind het ook vervelend dat we samen hetzelfde programma willen maken.”

Veel reacties

Beau is niet van plan om zijn tv-idee af te schieten, ondanks dat de documentaire van de concurrent al verkocht is aan de VPRO en volgend jaar op zender komt bij de publieke omroep.

Hij besluit: “Mijn oproep om moeders te vinden die hierover willen praten, heeft inmiddels veel reacties opgeleverd, daarvoor dank, en we zullen er iets heel boeiends van maken, uiteraard op een integere manier, zoals we dat altijd doen.”

Instagram

De post van Beau:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Beau maakt televisie over moeders die spijt hebben van hun kind. Integer of effectbejag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen