Beau van Erven Dorens krijgt kritiek van RTL 4-collega: ‘Wauw!’

Beau van Erven Dorens krijgt felle kritiek van Boyan Ephraim, een van zijn collega’s bij RTL 4. De nieuwslezer trekt partij voor de klimaatactivist die zich vastlijmde aan Beau’s talkshowtafel.

Beau van Erven Dorens en Boyan Ephraim © RTL

Het was dinsdag even flink schrikken voor Beau van Erven Dorens: een klimaatactivist sprong op zijn talkshowtafel om zich daaraan vast te lijmen. De presentator was daar zichtbaar geïrriteerd over: hij noemde hem onsympathiek en onbeschaafd. Die boze reactie zorgde weer voor ergernis bij activistische kijkers als Katja Schuurman.

Beau krijgt kritiek

Ook RTL Ontbijtnieuws-presentator Boyan Ephraim, de opvolger van Jan de Hoop, is teleurgesteld in de manier waarop Beau reageerde. Hij vindt het juist heel goed dat de klimaatactivist zich vastlijmde aan de talkshowtafel.

Boyan: “En daarna de discussie voeren of dit onbeschoft is… Wauw… Misschien moeten we ons eens gaan beseffen dat de jongste generaties straks geen leven meer hebben, doordat niemand dit serieus genoeg neemt en echt actie genoeg onderneemt.”

Catastrofaal

Het gaat écht de verkeerde kant op met het klimaat, zegt Boyan. “Uit het laatste klimaatrapport van de VN blijkt dat we de Parijs-doelen niet gaan halen en dat zal catastrofaal uitpakken voor ons allemaal. De komende paar jaren worden beslissend.”

Ene Marloes daarop: “Misschien komt dat door de (treurige) manier waarop? Soep op een schilderij mikken, een taart in een gezicht gooien of je vastlijmen aan een tafel is geen oplossing en krijg je geen begrip mee (wat dat wel is weet ik helaas ook niet).”

Hard schreeuwen

Boyan weet niet wat dan een beter alternatief is. “Keurig debatteren aan een talkshowtafel in in de Tweede Kamer helpt toch ook niet? Heb jij een beter alternatief om onze toekomst veilig te stellen?”

Marloes: “Nee, had ik dat maar. Juist dat we met zoveel het verschil moeten maken, maakt het zo lastig. Altijd wel een groep die niet wil of het allemaal wel even zelf bepaalt 😫🤷‍♀️.”

Boyan: “Hard schreeuwen blijkt dan wel soms te helpen om de personen die het verschil kunnen maken te laten bewegen. Kijk naar de protesten rondom de stikstofdiscussie. Ik vraag me vooral af hoe men over honderd jaar naar ons nu kijkt als men overduidelijk te weinig gedaan heeft en het verpest heeft voor de toekomst.”

Mattie reageert

Qmusic-ster Mattie Valk is het niet eens met Boyan. “Het is natuurlijk niet zo dat we onder de klimaatvlag grenzeloos onfatsoenlijk kunnen zijn.”

Boyan daarop: “Onder geen enkele vlag, denk ik. Op tafel klimmen vind ik persoonlijk niet onfatsoenlijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u sympathie voor de man die zich vastlijmde aan Beau's talkshowtafel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen