Beau van Erven Dorens komt met Help Ik Heb Spijt Van Mijn Kind

Beau van Erven Dorens komt met een tv-productie over moeders die ontzettend veel spijt hebben van het baren van hun kind of kinderen. “Een heel heftig onderwerp”, aldus de presentator.

Beau van Erven Dorens © Instagram

Er is al een hoop hulptelevisie gemaakt in ons land, maar Beau van Erven Dorens brengt dit nu allemaal naar het volgende niveau. Hij gaat vrouwen filmen die er ontzettend van balen dat ze een kind hebben gekregen. De titel van de productie is nog niet bekend, maar Help Ik Heb Spijt Van Mijn Kind zou zomaar eens de lading kunnen dekken.

Spijt van je kind

Beau is op dit moment op zoek naar kandidaten. “Het moederschap is iets moois. Maar niet voor iedere moeder. Volgens de Israëlische sociologe Orna Donath hebben behoorlijk veel vrouwen spijt van het krijgen van een kind. Hierover wordt niet gesproken.”

Daar wil Beau nu een programma over maken. “Voor een documentaire over dit onderwerp is het productiebedrijf KJP (Beau’s Kale Jakhals Producties, red.) op zoek naar moeders die spijt hebben van het krijgen van een kind. Een heel heftig onderwerp, maar volgens mij goed om over te praten en de ervaringen te delen.”

Spijtmoeders

Mogelijk wordt de titel van het programma Spijtmoeders, omdat Beau een hashtag met die naam heeft geplaatst. De meningen erover zijn in elk geval verdeeld. “Waarom zoiets bespreekbaar maken? Om tv te maken denk ik. Over de rug van de kinderen”, reageert Simone.

Ingrid: “Ik vind dit een heel slecht idee. Moeders (en vaders??) die op nationale televisie vertellen dat ze spijt hebben van hun kinderen?? Vraagt niemand zich af wat voor trauma dit voor hun kinderen kan zijn????”

‘Heel goed’

Esther is juist wél enthousiast. “Wat goed dat dit onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt! Dat zal velen helpen. Zelf ervaar ik het gelukkig niet zo maar ik kan er wel in komen dat vaders/moeders dit ervaren.”

Anna: “Hoop op goede ondersteuning en zorg voor de kinderen waarvan de ouders mee gaan doen aan deze docu. Taboes doorbreken is prima, maar wat doe je deze ‘spijtkinderen’ aan door er zo open op tv over te gaan praten?”

Fioon laat weten dat ze blij is met haar beslissing om geen kinderen te krijgen. “Bewust voor gekozen, in verband met mijn allergieën.”

Instagram

De post van Beau en de reacties daarop:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Help Ik Heb Spijt Van Mijn Kind: goed format of niet geschikt voor televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen