Angela de Jong vindt zichzelf niet populistisch-rechts: ‘Geen FvD’

Angela de Jong wordt volgens het NRC Handelsblad wel ‘de populist onder de tv-recensenten’ genoemd, maar zelf zegt ze dat het wel meevalt. “Ik stem geen FvD en ook geen PVV.”

Angela de Jong © RTL

Veel prominente opiniemakers op televisie hebben een linkse signatuur, maar dat is bij Angela de Jong heel anders. Het NRC Handelsblad schrijft er bijna met afschuw over: “Op televisie komt ze op voor mensen die moeite hebben met het vaarwel zeggen van Zwarte Piet, voor dorpen die zich verzetten tegen de komst van een azc.”

Vrouw met achterban

Het NRC vindt het allemaal een beetje verdacht. “Soms klinkt ze als een voorvrouw met een achterban.”

Hoe zit dat precies? Angela begrijpt waar dat gevoel vandaan komt, geeft ze aan in de krant. Zelf denkt ze dat dat begon met de Brexit en de opkomst van Trump. Toen had ze namelijk flink wat kritiek op de media en hun oogkleppen. “Paniek in Hilversum, het moest anders, ze moesten ook de gewone man bereiken.”

Populistische Angela

Het heeft Angela een bepaald imago gegeven, weet NRC. “Het gaf haar meningen een politiek tintje, ze wordt wel de populist onder de tv-recensenten genoemd.”

Zelf vindt Angela dat wel meevallen, al geeft ze toe dat ze wat rechtser denkt dan de gemiddelde journalist. Ze stemt VVD. “Maar absoluut geen FVD en ook geen PVV. En ik krijg ook regelmatig naar mijn hoofd dat ik een linkse h**r ben. Dus of het er nou zo duimendik bovenop ligt? Ik noem het zelf altijd gewoon: nuchter verstand.”

Zwarte Piet

Angela wordt vervolgens even goed uitgetest door het NRC. “In 2017 was Zwarte Piet voor jou nog steeds zwart. Hoe is dat nu?”

Daarop antwoordt ze: “Nou, ik ben wel meegegroeid. Ik heb aan mijn kinderen gezien dat het ze geen bal uitmaakt of ze in een roetveegpiet wel of niet Filemon Wesselink herkennen.”

NRC-interview

Het NRC-interview met Angela:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Angela de Jong nog moet aanschuiven bij Talpa-trekpop Johan Derksen in Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen