Angela de Jong: ‘Mijn dood is kennelijk natte droom Linda de Mol’

Angela de Jong reageert op de rancuneuze aanval van Linda de Mol aan haar adres. “Mij met een bebloede schedel voor dood laten eindigen aan een talkshowtafel is haar natte droom.”

Angela de Jong en Linda de Mol © NPO, SBS 6

Wie denkt dat Linda de Mol na haar kinderachtige en rancuneuze columns niet verder kan zakken, heeft nog niet naar haar nieuwe dramaserie Five Live gekeken. In deze mislukte serie over de televisiewereld heeft ze gisteren een fictieve versie van Angela de Jong bloedend aan een talkshowtafel laten eindigen. Héél sneu, vinden critici.

Angela reageert

De echte Angela reageert nu op deze zoveelste laffe aanval van Linda. “Laten we eerlijk zijn: mij met een bebloede schedel voor dood laten eindigen aan een talkshowtafel is niet alleen de natte droom van Linda de Mol, maar sowieso van al haar collega’s bij Talpa en driekwart van haar overige collega’s in de Hilversumse slangenkuil. Daar kan ik wel tegen”, schrijft ze in het AD.

Een sportieve reactie van Angela, maar Linda maakt natuurlijk voor de zoveelste keer duidelijk dat ze een compleet onvermogen heeft om met kritiek om te gaan en dat ze daarin héél ver gaat. Het pijnlijkste is nog wel dat Linda denk dat ze in de serie tv-collega’s op de hak neemt, terwijl ze vooral blootlegt hoe megalomaan haar eigen oogkleppen zijn geworden.

Totale obsessie

Linda illustreert volgens Angela op treffende wijze hoe sterren zoals zij zelf ’totaal geobsedeerd’ zijn met zichzelf en een volledig ‘onvermogen tot enige kritische zelfreflectie’ hebben. Ze wijst op de scène waarin Linda’s personage, een tv-ster, over de hei jogt met haar personal trainer en twee beste vriendinnen: haar eindredacteur en visagiste.

Dit is gewoon één op één Linda, aldus Angela. “Veel tv-sterren omringen zich in de loop van hun carrière enkel nog met mensen die ze al jaren kennen en die vanwege hun vaste salaris loyaal zijn tot op het bot. Daarmee raken die BN’ers de voeling met de gewone wereld langzaam kwijt en gaan ze werkelijk geloven dat ze God zijn.”

Jaknikkers

Dan deelt Angela de genadeklap uit. “Want die trouwe jaknikkers zeggen nooit dingen als: ‘Sorry Lin, je bent als actrice niet goed genoeg voor deze hoofdrol.’”

“Laat staan iets als: ‘Therapeutisch is het heel goed om je frustraties over alles en iedereen in de showbizzwereld van afgelopen maanden en jaren van je af te schrijven in een dramaserie of editorial, maar dit gaan we voor je eigen bestwil niet uitzenden of publiceren. We gunnen je een betere comeback.’”

“Dat moet die vervelende tv-columnist dan maar doen.”

Pathetisch

De steun voor Angela is groot nu ze continu wordt aangevallen door Linda. Mediastrateeg Willem-Albert Bol: “Wie adviseert Linda de Mol in deze voor haar lastige tijden? Ze is een icoon en moet zich niet laten verleiden tot persoonlijke wrok tegen media en in dit geval Angela de Jong. Valt me een tikje tegen van haar omgeving dat zij meebewegen.”

Playboy-baas Maarten Bloem: “Dat hakken op Angela de Jong vanuit de Watergraafsmeer en Laren is pathetisch.”

En advocate Sascha Janssen: “Het gezicht van het meest feministische blad van Nederland heeft niet al te beste adviseurs en mede-acteurs om zich heen. Niemand die zei: dit is lelijke rancune.”

Fragment

Het omstreden fragment uit Five Live:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen