Angela de Jong geveld door corona, gedraagt zich thuis als Poetin

Angela de Jong is na tweeënhalf jaar voor het eerst geveld door het coronavirus. Om afstand van haar gezin te houden ziet haar dinertafel er ’s avonds uit als die van Poetin, vertelt ze in haar podcast.

Angela de Jong © NPO

Ze zit nu dik een week opgesloten in huis: Angela de Jong. “Sinds vorig weekend heeft het coronavirus me na tweeënhalf jaar eindelijk te pakken. Ik schrok me helemaal dood toen die test positief werd, want wij zijn allemaal echt ontzettend verkouden thuis en iedereen was continu negatief en nog steeds, ook bij de GGD, alleen moeders is positief.”

Net als Poetin

Hoe ervaart Angela het virus? Is ze heel erg ziek? “Dat valt wel mee. Verkouden en in de keel en twee dagen ontzettend rillerig in de zin dat ik het de hele dag ontzettend koud had, maar ik heb gewoon doorgewerkt en ik houd me op anderhalve meter van mijn gezin en dat is te doen. Het slaat heel erg op mijn stem en op mijn keel.”

Hoe houdt ze afstand van haar gezin dan? Bijvoorbeeld bij het avondeten? “We zitten gewoon aan de eettafel. Een lange eettafel, dus daar zit anderhalve meter tussen.”

Op de vraag of ze aan tafel zit zoals Vladimir Poetin, die altijd op enorme afstand van zijn gesprekspartners zit, zegt ze: “Zoiets.”

Naar huis gestuurd

Gaat Angela deze week weer uit huis? “Ja, natuurlijk. Ik mag in de loop van de week, ondanks dat ik nog steeds een dikke keel heb, weer naar buiten, want dan zijn de tien dagen voorbij en ben ik volgens de GGD niet meer besmettelijk.”

Tot slot: gaat ze aangifte doen tegen Linda de Mol na haar soort indirecte doodsverwensing? Nee. “Dat vind ik echt zo klein bier. Dat maakt me echt totaal niet uit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het zinvol is dat Angela de Jong op anderhalve meter van haar kinderen gaat zitten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen