‘André Hazes jr. wordt geen rust gegund door media, echt zó naar!’

Cheeru Mampaey, de Vlaamse dame die de docuserie over André Hazes jr. heeft gemaakt, vindt het afschuwelijk dat de volkszanger zo onder een vergrootglas ligt van de media. “Echt zó naar!”

Cheeru Mampaey en André Hazes jr. © RTL

André Hazes jr. is momenteel volop in het nieuws omdat hij een vijfdelige documentaireserie heeft uitgebracht op Videoland, waarin zijn hele privéleven wordt uitgevent. En toch durft Cheeru Mampaey, de maker van de docu, te klagen dat de volkszanger zoveel media-aandacht krijgt.

‘Gun hem rust!’

Cheeru, die goed bevriend is geraakt met André, vindt het heel sneu voor hem. Die jongen heeft gewoon rust nodig, legt ze uit in het AD. “André legt zichzelf heel hoge eisen op. Hij wil de beste zanger zijn, maar moet opboksen tegen een vader die een grote held was. Hij heeft angst om te falen. De media dragen ook bij aan die druk.”

De media zijn heel naar bezig, vindt Cheeru. “Op alles dat hij doet, komt commentaar. Een jaar lang heeft André niets gepost op sociale media, geen show of interview gegeven, maar toch staat hij elke dag in de krant. Er wordt hem geen rust gegund. Dat vind ik heel naar. De algemene perceptie over hem is zo fout.”

Hypocriet

André gooit zijn hele leven op straat in een vijfdelige docuserie, maar wil wel met rust gelaten door de media? Heel erg apart. Heeft Cheeru nog meer te klagen over de media? Ja. “Hij wordt heel vaak afgeschilderd als een oppervlakkige, onbezonnen jongen. Een flierefluiter. Maar hij is alles wat de media niet ziet.”

O, hoe dan? “Hij is supervriendelijk, superloyaal naar mensen met wie hij werkt. Ik ken niemand die zo beleefd is als André. Als hij ergens binnenkomt, geef hij iedereen een handje, kent iedereens naam. Het is iemand die veel nadenkt. Een perfectionist.”

Bullshit

Cheeru is gek op André. “Ik wil in elk geval de man laten zien met wie ik de afgelopen twee jaar heel goed bevriend ben geraakt. We bellen en appen elke dag. Ik begrijp hem gewoon heel goed.”

Zit dat haar objectiviteit als maakster niet een beetje in de weg? “Ik ken hem zo goed. Ik ben niet te beroerd om te zeggen: dit is echt bullshit wat ge aan het zeggen zijt. Kom zeg, doe nu eens eerlijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Lachwekkend dat Cheeru Mampaey klaagt over de media-aandacht voor André Hazes jr.?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen