Peter Gillis afgestraft door kijker, laagste kijkcijfers in lange tijd

Peter Gillis wordt niet gestraft door SBS 6, maar wél door de kijker. Het nieuwe seizoen van zijn realityserie Massa is Kassa is gisteren van start gegaan met behoorlijk teleurstellende kijkcijfers.

Nicol Kremers en Peter Gillis © SBS 6

SBS 6 weigert om Peter Gillis van de buis te halen ondanks dat hij door het OM vervolgd wordt voor de mishandeling van zijn vriendin. Hij zou Nicol Kremers in haar neus en haar rug gebeten hebben. De beslissing om hem gewoon op zender te houden bewijst volgens Angela de Jong dat het station ‘moreel failliet’ is.

Imagoprobleem?

Veel kijkers lijken inmiddels zélf de beslissing te nemen om niet meer naar Peter te kijken. Het nieuwe seizoen van zijn realityserie Familie Gillis: Massa is Kassa is gisterenavond met 563 duizend kijkers van start gegaan. Dat is de laagste score in maar liefst 29 (!) afleveringen tijd.

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp spreekt van tegenvallende cijfers. “De start van Familie Gillis valt tegen. 563 duizend kijkers is een stuk minder dan vorige seizoenen. Last van voetbal en misschien imago?”

Nieuwsgierigheid

Het zou helemaal een ramp zijn voor SBS 6 als er tussen die bijna 600 duizend kijkers ook veel nieuwsgierigheidskijkers zaten, die wilden weten of er iets gezegd zou gaan worden over de vermeende mishandeling van Nicol. In dat geval zou het aantal kijkers volgende week wel eens een duikvlucht kunnen nemen.

RTL Boulevard zou zich daar niet over verbazen. Volgens het programma hekelen kijkers de comeback van Peter. “Ik snap niet dat jullie naar die mepper kijken, beloon hem niet door te kijken. Rammers horen niet op de buis”, zegt een van de kijkers die door de showrubriek wordt aangehaald.

Angela

Ook Angela kan er dus niet meer naar kijken. Zij heeft geen zin om ‘gewoon weer lekker te lachen om Peter die zijn personeel kleineert, armlastige families een poot uitdraait met smerige stacaravans en Nicol die als trophy wife een nieuw hondje, nieuw winkeltje of nieuw vakantiehuis koopt’, schrijft ze in haar column.

“Dat er als de camera’s weg zijn nog een paar andere dingen gebeuren, ach, wat maakt het uit. Kijkcijfers boven geweten en moraal. Het is om te kotsen.”

Tweet

Een van de vele boze tweets:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het begrijpelijk dat Peter Gillis minder kijkers trekt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen