‘Nikkie Plessen wil kledingbedrijf verkopen voor tientallen miljoenen’

Nikkie Plessen heeft haar modebedrijf in de etalage gezet. De opbrengst zou tientallen miljoenen euro’s moeten bedragen. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde zakenblad Quote.

Nikkie Plessen © RTL Boulevard

Er gaan volgens Quote al geruime tijd geruchten dat Nikkie Plessen en haar man Ruben Buntekoe hun mode-imperium willen verkopen. En dat moet flink wat geld gaan opleveren. “N-Brands genereerde in 2021 5,8 miljoen euro nettowinst. Zelfs in het eerste coronajaar werd, dankzij joggingpakken, het hoofd ruim boven water gehouden.”

40 miljoen euro

Volgens de website Mergermarket, dat zich focust op de wereld van fusies en overnames, zou Nikkie als verkopende partij werken met een jaarlijks winstcijfer van 5 miljoen euro. “Gerekend met een multiplier van 8 zou de hele modetent dan 40 miljoen euro waard zijn.”

Onzin, laat Ruben weten in een reactie aan Quote. Volgens hem is de tent nog veel meer waard. “Onze ebitda in 2021 was 9,7 miljoen euro”, zegt hij, waarmee de waarde bijna zou verdubbelen.

Volledige verkoop?

N-Brands, dat bestaat uit merken als Nikkie, Fifth House en Nik & Nik, moet Nikkie een megaklapper bezorgen. Toch ontkent Ruben dat er sprake is van een volledige verkoop. “Wel blijven wij doorgroeien met de onderneming.”

Ruben stelt dat ze voor de internationale uitbreiding onderzoeken of ze ‘gedeeltelijk aansluiting willen zoeken bij een sterke partner, die ons sneller vooruit kan helpen’. “Als we het al willen en het lukt dan zou het gaan om een partij die zich voor een stukje inkoopt in ruil voor kennis, netwerk en kapitaal.”

Apekool

Volgens Quote is Ruben een beetje aan het jokkebrokken. “Ze lijken al langer uit te zijn op een verkoop”, klinkt het. “Ze gaven in 2019 namelijk met hulp van ING voor 50 miljoen euro nieuwe aandelen uit. Een jaar later zijn deze aandelen weer ingetrokken.”

De technische verklaring die Ruben daarvoor geeft in Quote is volgens het blad ‘apekool’. En wat heeft Nikkie te zeggen? Die liet het bij één appje: “Ik zit in een meeting, kan ik je helpen?”

Quote

Het artikel in Quote:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nikkie Plessen wordt regelmatig discriminatie verweten. Vindt u haar een inclusieve meid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen