Max Verstappen onder vuur in talkshow: ‘Hij moet elektrisch rijden!’

Het is een prachtige week voor Max Verstappen: niet alleen heeft hij een lintje gekregen, ook start hij als favoriet aan zijn thuisrace in Zandvoort. Niet iedereen jubelt echter met hem mee.

Carolien Borgers en Max Verstappen © Khalid & Sophie

Max Verstappen werd gisterenavond op het schild gehesen in de talkshow Khalid & Sophie. “Misschien is niet iedereen het hier mee eens, maar het is natuurlijk wel fantastisch dat we aan de vooravond staan van een fantastisch evenement. 300 à 400 duizend mensen! Nederland geniet hier gewoon van”, aldus oud-Telegraaf-baas Sjuul Paradijs.

‘Max moet elektrisch!’

We moeten als Nederlanders trots zijn op een sportman als Max, vindt Sjuul. “De man kan winnen en wereldkampioen worden. Daar moeten we trots op zijn.”

Eén dame aan tafel had echter ab-so-luut geen zin om mee te jubelen: presentatrice Carolien Borgers. Op de vraag of zij wat heeft met Max, antwoordde ze pinnig: “Ja, nou, niet heel veel. Ik hoop dat ze snel met elektrische auto’s gaan rijden. Dat zou bijdragen.”

Milieuvervuilend

Max en zijn racecollega’s zijn erg milieuvervuilend, vindt Carolien. Ze vindt het ook belachelijk dat hoteliers een slaatje slaan uit de populariteit van het racefestijn. “Ik verbaas me, net als heel veel mensen, over die enorme prijzen die nu gevraagd worden voor kamers, hotels en garages.”

Sjuul wordt een beetje moe van zeurende types als Carolien. “We moeten hier absoluut niet over zeuren, want er zijn zoveel organisaties die al rechtszaken hebben aangespannen tegen de organisator en zoveel mensen hebben milieuproblemen. Het is gewoon drie dagen lol, toch?”

Unieke sportman

Humberto Tan had niets dan lovende woorden voor Max. “Ik was er gisteren, ik ben er zaterdag, zondag. We hebben er zaterdagavond aandacht voor. Ik vind Formule 1 top.”

Hij besluit: “Max is een unieke sportman. Hij is in Nederland wel een van de sporticonen van de afgelopen honderd jaar. Hij is zó’n uniek talent en zó’n ambassadeur van Nederland.”

Fragment

Het fragment uit de uitzending:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen