Matthijs van Nieuwkerk krijgt koude douche: ‘Hij doet vervelend’

Matthijs van Nieuwkerk krijgt een koude douche van Jan Uriot. De Privé-sterjournalist hekelt het gedrag van de NPO-presentator. “Hij schijnt een tiran geweest te zijn, maar na een vraag loopt hij weg!”

Matthijs van Nieuwkerk © RTL

Het gonst van de geruchten dat het strenge gedrag dat Matthijs van Nieuwkerk jarenlang heeft vertoond achter de schermen van De Wereld Draait Door veel minder onschuldig is geweest dan men tot nu toe aannam. Sterker nog: hij zou zich ronduit monsterlijk hebben gedragen op de studiovloer.

Tiran loopt weg

Matthijs stond aan het begin van de week voor de camera van Shownieuws en een verslaggever deed een poging om hem hiernaar te vragen. De presentator nam echter direct de benen. Hij wenst hier niet naar gevraagd te worden.

Flauw, vindt Privé-sterjournalist Jan Uriot het. Hij zegt in zijn rubriek Wat Vindt Jan: “Matthijs doet vervelend als hij door een cameraploeg van SBS 6 wordt gevraagd van: ‘Was u nou echt zo’n vervelende meneer vroeger bij dat De Wereld Draait Door?’ Want dat speelt op dit ogenblik. Hij schijnt een tiran geweest te zijn, maar dan loopt hij weg.”

‘Waarom weglopen?’

Jan vindt dat schandalig. “Dan denk ik: nou ja, Matthijs, die moet toch inderdaad mediatraining hebben gehad, dat je niet weg moet lopen in ieder geval. Vroeger moest je natuurlijk ook niet weg gaan lopen bij hem aan tafel, want dan had hij geen gasten gehad. Dus waarom loopt hij nu wel weg als er vragen gesteld worden?”

Het is echt onverstandig, vervolgt hij. “Matthijs, nooit weglopen natuurlijk. Doe het met een grapje. Zeg: ‘Ik ben de leukste man op aarde! Ik ben een reuzenschat!’ Dan ben je er ook van af en kun je weglopen.”

Diepvriesvakje

Matthijs komt onderaan Jans ‘sterrometer’ te staan. “Ik heb hier een plaatje van hem. Het lijkt een mevrouw, maar het is toch echt Matthijs. Ik word er nu een beetje koud van en zet hem in het diepvriesvakje.”

Overigens wordt de outfit waar Matthijs mee voor de camera van Shownieuws verscheen compleet afgekraakt door Jan Roos. “Hij heeft een beetje the old lesbian syndrome. Die man is te veel in zichzelf gaan geloven. Met zo’n Bassie & Adriaan-broek en een gele bril en een petje. Die man is dik zestig. Dit is toch verschrikkelijk?”, zegt hij in RoddelPraat.

Heftig gerucht

RoddelPraat deelt deze week heftige geruchten over Matthijs. Het fragment kunt u zien vanaf 18:25.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Matthijs van Nieuwkerk zichzelf moet verantwoorden voor de geruchten over monsterlijk gedrag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen