Martijn Koning nooit meer aan talkshowtafels Beau en Jinek

Martijn Koning ziet zichzelf vanwege zijn Thierry Baudet-ruzie met Eva Jinek nooit meer in de talkshows van RTL 4 verschijnen, dus ook niet in die van Beau van Erven Dorens. “Dat ligt stil.”

Eva Jinek en Martijn Koning © NPO, RTL

Het komt nooit meer goed tussen Eva Jinek en Martijn Koning. De presentatrice was begin vorig jaar woest over de roast die de cabaretier in haar programma uitsprak over Thierry Baudet. De politicus liep boos weg van tafel en daardoor voelde Eva zich een slechte gastvrouw. Sindsdien heeft Martijn er een sport van gemaakt om Eva te beledigen.

Martijn niet meer bij RTL

Martijn zullen we in elk geval nooit meer terugzien in talkshows van RTL, zegt hij. “Ik deed heel vaak mee aan allerlei spelletjes op RTL, maar dat ligt volledig stil. Daarvoor is er te veel gezegd en gedaan. Om diezelfde reden ga je me ook niet meer zien aan de talkshowtafels van Jinek en Beau”, vertelt hij in Veronica Superguide

Hij hoopt dat zijn cabaretambities er niet te veel onder lijden. “Wat ik wel heel graag nog een keer wil doen, is de Oudejaarsconference. Dat hij beter wordt ontvangen. Ik gok dat ik vanaf 2024 weer kans maak.”

Geen spijt

Wordt Martijn nog vaak herinnerd aan die tv-roast over Thierry Baudet? “Ja, heel vaak. Dat is toch iets wat bij mensen blijft hangen. Ik heb er geen spijt van, hoor. Als Baudet naast me wil zitten aan een talkshowtafel, dan doe ik het morgen zo weer. Maar het heeft wel invloed gehad op mijn carrière.”

Hij doelt niet alleen op het feit dat hij niet meer bij RTL in beeld verschijn. “Aan de kaartverkoop merkte ik ook dat een deel van de mensen me niet had begrepen. Inmiddels begint dat weer een beetje bij te trekken.”

Op woorden letten

Gaat hij voortaan beter op zijn woorden letten? “Nee, juist net tegenovergestelde. Ik ben zo diep gegaan en heb zo veel over me heen gekregen dat ik nog meer schijt heb. Het heeft me sterker gemaakt. waardoor ik alleen maar zin heb om nog harder te zijn.”

“Mijn nieuwe show, waarmee ik vanaf 23 september door het land tour, heet niet voor niets Appeltjes Schillen. Daarnaast speel ik wekelijks in Comedy Club Haug in Rotterdam.”

Fragment

Het veelbesproken fragment van Martijn Koning bij Jinek:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen