Marc-Marie Huijbregts kotst op Johan Derksen: ‘Wit mannetje!’

Het is na wat plaagstootjes over en weer echt he-le-maal uit de hand aan het lopen tussen Marc-Marie Huijbregts en Johan Derksen. “Dit witte heteromannetje is emotioneel gehandicapt!”

Marc-Marie Huijbregts en Johan Derksen © RTL, SBS

Er is al jaren sprake van vergaande ergernissen tussen Marc-Marie Huijbregts en Johan Derksen, maar het bereikt nu echt zeer zorgwekkende vormen. De laatste weken wordt Marc-Marie in Vandaag Inside weer herhaaldelijk uitgescholden voor ‘piepkuiken’, maar zelf kan de komediant er ook wat van. Hij slaat terug en niet zo’n beetje ook.

Emotioneel gehandicapt

Marc-Marie is echt helemaal klaar met het gedachtegoed van witte heteromannen zoals Johan. Hij noemt als voorbeeld de reacties die loskwamen na de hysterische radiohuilbui van Tim den Besten. “Dan staat het hele leger witte heteromannetjes klaar, die ook nog eens emotioneel gehandicapt zijn, en gaan er allemaal overheen.”

Zo, dat zijn pittige woorden van Marc-Marie. Maar wie bedoelt hij hiermee? Nou, onder anderen Johan dus. “De Youps, de Johan Derksens en die met de dode ogen misschien”, zegt hij in zijn podcast (vanaf minuut 7:25).

‘Laat iedereen met rust!’

Die met de dode ogen is Özcan Akyol, een andere aartsvijand van Marc-Marie. “Nee, nee, die geloof ik niet trouwens, maar al die heteromannetjes gaan daar dan overheen, omdat ze denken: oeh, emoties! Ik vond ook dat ik denk: nou, nou, Tim, maar dat is Tim! Laat hem lekker gaan.”

Het moet volgens Marc-Marie echt een keertje afgelopen zijn. “Laat iedereen met rust! Laten we gewoon teruggaan naar de basis.”

Onrust in Vlaanderen

Marc-Marie kwam gisterenavond wéér aan bod in Vandaag Inside, ditmaal omdat hij Gert Verhulst op zijn plek heeft gezet op de Vlaamse televisie. Gert is alles behalve woke en daar ergert Marc-Marie zich dood aan. Het fragment waarin te zien is hoe hij Gert aanvalt, wordt op de socials met gejuich ontvangen door onder anderen Tim Hofman.

De mannen van VI applaudisseren níet. Johan Derksen: “Ach, mijn God, wat moet hij in België doen? Je schaamt je als Nederlander toch dood? Nu gaat hij daar weer zitten piepen! Zouden ze nou in België denken dat Piepkuiken wat te melden heeft of ertoe doet in Nederland? Je schaamt je toch als Nederlander dat ze zo’n gek uitnodigen?”

Lelijke trui

Toevallig zat Özcan ‘dode ogen’ Akyol gisteren ook aan tafel bij VI. Hij vindt vooral dat Marc-Marie er niet uitzag op de Vlaamse tv. “Die trui is wel lelijker dan mijne.” Dan: “Het is wel goed nieuws voor mij, want als witte heteroseksuele man mag je geen mening meer hebben, dus dan heb ik wel geluk met mijn huidskleur.”

Wilfred Genee: “Het doet er niet meer toe wat wij zeggen, dus? Dat is wat hij eigenlijk zegt.”

Özcan: “Hij vindt eigenlijk dat jullie geen mening meer mogen hebben.”

Johan: “Nee, blanke hetero’s moeten hun bek houden.”

Fragment

Het bewuste fragment met Marc-Marie, waar onder anderen Filip Dewinter (de Vlaamse versie van Geert Wilders) boos over is, ziet u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen