‘Lil Kleine mogelijk snel weer de cel in na nieuw geweldsincident’

Jorik Scholten, beter bekend als rapper Lil Kleine, wordt mogelijk weer in voorlopige hechtenis genomen nu hij betrokken is bij een nieuw geweldsincident. Dat meldt Yvonne Coldeweijer.

Lil Kleine © RTL

Yvonne Coldeweijer kwam gisteren met de primeur dat Jorik Scholten betrokken zou zijn geweest bij een mishandeling in Amsterdam. Het werd vervolgens abrupt overgenomen door andere media, waaronder RTL Boulevard en Het Parool. De krant baseert zijn berichtgeving op een medewerker van de Amsterdamse club Air.

Tuigrapper Jorik

Jorik is in de nacht van donderdag op vrijdag betrokken geweest bij een vechtpartij in de Amstelstraat, meldt de krant. Niet veel later werd een bezoeker van de club zwaargewond aangetroffen op een brug. Jorik is in 2019 ook al eens veroordeeld tot 120 uur taakstraf, namelijk voor een andere mishandeling in de stad.

Het zou goed kunnen dat Jorik nu snel weer in voorlopige hechtenis wordt genomen, aldus Yvonne. Ze wijst erop dat hij eerder dit jaar ruim twee weken lang vastzat op verdenking van de mishandeling van Jaimie Vaes. Hij werd toen vrijgelaten, maar er werden wel voorwaarden gesteld waar hij tot de behandeling van zijn strafzaak aan moet voldoen.

Terug de bak in

Die voorwaarden zijn nu mogelijk geschonden, meldt Yvonne op haar juicekanaal. ”Hij mag niet meer bij incidenten betrokken raken, anders zetten ze hem weer vast. Deze situatie kan dus zeer ingrijpende gevolgen hebben voor Jorik.”

Yvonne zou dat zeer terecht vinden. “Jorik heeft met een andere jongen gevochten. Hij sloeg de jongen als eerste. De reden is onbekend; wel zijn de twee bekenden van elkaar en geeft de spion aan dat Jorik de jongen al heel lang haat. Volgens de spion is de man buiten nogmaals toegetakeld door een stuk of twaalf vrienden van Lil.”

Ernstig toegetakeld

De jongen is echt verschrikkelijk hard aangepakt, aldus Yvonne. “Ik heb een foto gezien van zijn toegetakelde gezicht en de beelden liegen er niet om. Het is echt HEEL heftig. Zijn halve gezicht is echt MEGA gezwollen en bont en blauw. Volgens de spion is ook het horloge van de jongen door de groep meegenomen.”

De advocaat van Lil Kleine, het liefje van Shownieuws-ster Bram Moszkowicz, ontkent Joriks betrokkenheid. Yvonne: “Dat is niet waar. Het conflict is met Lil begonnen. Hij is uitgedaagd door de jongen en heeft de eerste klap uitgedeeld. Vervolgens is de jongen buiten verder zwaar mishandeld als gevolg van wat er in de club was gebeurd. Dat waren zijn vrienden.”

Vrijheid op het spel

Yvonne begrijpt wel dat zijn advocate hem knijpt. “Ik begrijp dat de advocate met man en macht Lil zijn hachie probeert te redden! Zijn vrijheid staat op het spel!”

Volgens een spion van Yvonne misdragen Jorik en zijn vriendengroep zich consequent in het Amsterdamse uitgaansleven:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen