John de Mol vraagt tips aan Angela de Jong: ‘Moet ik vaker op tv?’

John de Mol heeft Angela de Jong om tips gevraagd toen ze in 2018 uitvoerig contact hadden met elkaar over een eventuele televisieklus. “Hij vroeg zich af of hij vaker moest optreden in de media.”

John de Mol en Angela de Jong © RTL, NPO

Angela de Jong werd in 2018 gevraagd om presentatrice te worden op SBS 6. John de Mol wilde dat ze samen met Albert Verlinde en Jan Versteegh het dagelijkse 6 Inside zou gaan presenteren. De heren zeiden ja, maar Angela zag het niet zitten. En dat is maar goed ook, want dat dagelijkse programma is vervolgens enórm geflopt.

John appte met Angela

Het was voor Angela wel een bijzondere tijd, omdat ze toen regelmatig contact had met mediamiljardair John. “Ik zit me toch even af te vragen: toen je ooit dat 6 Inside bijna had gedaan, toen heb je wel veel contact gehad, neem ik aan, met John?”, vraagt Wilfred Genee haar in de online rubriek In De Wandelgangen.

Angela: “Ehhhh, ja. Toen appte hij wel eens een paar keer, ja.”

Wilfred: “Oh, niet persoonlijk met elkaar gesproken?”

Angela: “Jawel. Dat hadden we daarvoor al.”

Talpa-baas vraagt tips

Wilfred: “Wat was jouw indruk toen? Hoe was jullie contact?”

Angela: “Ja, ik had geen idee waarom ik werd ontboden op het kantoor. Dan heb je, die ken jij ook, de uiterst charmante John aan tafel zitten, die aan alle kanten stroop smeert en het natuurlijk ‘fantastisch’ vond wat ik deed en dat ik vooral moest blijven doorgaan. Hij vroeg hier en daar ook nog wat tips over wat hij nou moest doen.”

Wat voor tips? “Of hij zich wat vaker moest laten zien in de media of juist niet.”

Goed contact

Wilfred: “Dus toen hadden jullie wel een goed contact zeg maar?”

Angela: “Ja. Toen werd ik daar anderhalf uur ontboden op dat kantoor.”

Wilfred: “En als hij nu weer een keer zou bellen? Van: ‘Laten we eens een kop koffie drinken, Angela.’ Wat zou je dan zeggen?”

Angela: “Dat ligt er een beetje aan wat de insteek is.”

Wilfred: “Gewoon eens even lekker bijpraten en de kou uit de lucht halen.”

Geen tijd

Daar heeft Angela geen interesse in. “Ja, dat doen ze allemaal. Ze willen altijd koffiedrinken en van alles uitleggen, bijvoorbeeld als ik weer heb geschreven dat een bepaalde programmering sleets is en weinig origineel. Dan krijg je weer een appje. Ik heb bij allemaal gezeten. Bij de grote drie: Peter van der Vorst, John de Mol en Frans Klein.”

“Er wordt anderhalf uur met stroop gesmeerd, want ‘dan is jouw naam ook langsgekomen voor de presentatie van Op1’. Ze denken altijd dat je dat enorm ambieert, dat vind ik ook altijd zo mooi. Dan gaan ze ook hun grote plannen uitleggen. Ik vind het allemaal aardige mensen hoor, maar het kost me zeeën van tijd en of ik jou aardig vind of niet, dat heeft niet zoveel zin.”

Marco

Eén zenderbaas heeft Angela keihard afgezegd, namelijk SBS 6-baas Marco Louwerens, door de VI-mannen ook wel ‘directeurtje’ genoemd. “Marco wilde wandelen, dat was in coronatijd. En toen schreef ik een lullige column en toen hoefde het niet meer.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

John de Mol vaker op tv?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen