John de Mol krijgt rake klap van RoddelPraat: ‘Potentieel explosief’

De rechtszaak die John de Mol heeft aangespannen tegen de sterren van RoddelPraat kan zomaar eens als een boemerang in zijn gezicht terugkomen. “Dit is potentieel explosief.”

Jan Roos, John de Mol en Dennis Schouten © RoddelPraat

Jan Roos heeft medio april in zijn programma RoddelPraat gezegd dat hij bewijs heeft dat de familie De Mol getuigen heeft betaald in de mishandelingszaak tegen Johnny de Mol. De miljardairszoon wordt door zijn ex-vriendin Shima Kaes beschuldigd van ernstige mishandeling, waaronder een vuistslag bij The Harbour Club in Amsterdam.

Zwijggeld

Er waren volgens Shima drie mensen getuige van die vuistslag en Jan beweert dat zij alle drie zwijggeld hebben gekregen van de familie De Mol, namelijk vijfduizend euro per persoon. Hij noemde dat ‘honderdduizend procent waar’, maar krabbelde terug toen John met een rechtszaak dreigde. RoddelPraat besloot te rectificeren.

Er was één eis waar de mannen van RoddelPraat níet in meegingen, namelijk het storten van 10.000 euro aan Stichting Het Vergeten Kind, waar Johnny zich al bijna tien jaar voor inzet. Jan en zijn co-host Dennis Schouten stelden voor om het geld over te maken aan een Blijf Van Mijn Lijf-huis. “Anders krijgen ze geen geld te zien!”

Verdienmodel

Nou, die grap viel bij John niet in goede aarde. Hij besloot een bodemprocedure te starten tegen de mannen en van elk 27.500 euro te eisen. Door de mannen financieel uit te kleden wil de mediamiljardair ‘het verdienmodel van de heren onaantrekkelijk maken’, liet zijn advocaat Peter Plasman weten aan De Telegraaf.

Belachelijk, reageert Jan in de nieuwste RoddelPraat. “Waarom zou je ons verdienmodel willen vernietigen? Ik geloof niet helemaal dat dat met jouw zaak te maken heeft. Liever gezegd: het lijkt me een uitspraak die niet heel erg lekker valt in de rechtszaal, want blijkbaar gaat het dus niet om zijn ‘leed’, maar om dat hij ons kapot wil maken.”

Tegenzaak

Dennis en Jan openen nu zélf juridisch de aanval op John, vertellen ze in hun programma. “We hebben een enorme lijst met getuigen die kunnen getuigen dat iemand namens de familie De Mol mensen heeft afgekocht om te zwijgen over de knal van Johnny op Shima Kaes”, zegt Dennis.

Jan strijdlustig: “Wij gaan straks een hele lijst met mensen opvragen die onder ede moeten verklaren bij de rechtbank wat er precies gebeurd is. Ome John en Johnny zitten straks in de rechtbank en krijgen te horen van de getuigen dat het daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.”

Team-John is volgens Jan al aan het terugkrabbelen. “Ze zeggen: ‘Mogelijk is er iemand geweest, een derde persoon, die inderdaad wellicht eventueel en misschien iemand geld heeft gegeven.'”

Potentieel explosief

Mediajournalist Mark Koster is nieuwsgierig waar dit heen gaat. “De strijd tussen Jan Roos en de familie De Mol is geen RoddelPraat meer als Roos daadwerkelijk kan aantonen dat De Mol getuigen heeft afgekocht die zagen hoe Junior Shima Kaes neersloeg in Harbour club. Roos claimt drie getuigen te hebben die dat in rechtbank willen verklaren.”

Het kan zomaar een boemerang in het gezicht van John worden, aldus Mark. “Kan ook allemaal bluf zijn van beide partijen, maar dit is potentieel explosief. Als Jan Roos aantoont dat er wel is omgekocht, dan is dat een plotwending op Better Call Saul-niveau.”

Wat zegt John? Hij laat via zijn advocaat weten dat hij ‘niet gaat reageren op deze onzin’.

RoddelPraat

De nieuwste aflevering van RoddelPraat.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen