Johan Derksen vindt RTL hypocriet: ‘Gooi Gerard Joling niet weg!’

Johan Derksen vindt het behoorlijk hypocriet dat RTL 4 heeft besloten om het nog nooit uitgezonden programma Joling en de Buitenlanders weg te gooien. “Dat vind ik onbegrijpelijk.”

Gerard Joling en Johan Derksen © RTL, SBS

RTL 4 heeft besloten om het programma Joling en de Buitenlanders definitief niet uit te zenden. Gerard Joling heeft maar liefst een jaar lang opnames gehad, maar die peperdure tripjes waren allemaal voor niets. De realityserie waarin de entertainer andere culturen leert kennen gaat volgens zenderbaas Peter van der Vorst veel te ver.

Johan verbijsterd

Johan Derksen is verbijsterd. “Dat vind ik onbegrijpelijk. Ze weten dat als ze Joling erop zetten… Joling heeft altijd geroepen: ‘De buitenlanders worden de baas in Nederland en we hebben dadelijk meer moskeeën dan kerken.’ Dan weet je al hoe hij in zo’n programma stapt”, zegt hij in zijn programma Vandaag Inside.

Het is buigen voor woke, vindt Johan. “Gerard is een jaar op pad geweest met filmopnames, hij is naar Suriname geweest en daar heeft hij allerlei figuren geïnterviewd, en nu hebben mevrouw Simons en de wokegemeenschap er vragen over gesteld en trekt RTL z’n keutel in en gooit gewoon het geld weg.”

Popiejopieteksten

Dat RTL nu net doet alsof ze het zelf ook te ver vinden gaan, vindt Johan erg slap. “Ik vind dat als je Joling erop zet, dan moet je niet verbaasd zijn wat eruit komt. Joling, als hij popiejopieteksten heeft, dan verkoopt hij eigenlijk het evangelie wat de doorsnee Nederlander ook vindt. Dat mag ook best gehoord worden.”

Hij vervolgt: “Die talkshowdames die er altijd zitten, zitten de wokegemeenschap altijd te vertegenwoordigen. Die zijn overal tegen en niets kan meer, maar laat dat andere geluid ook gewoon horen, weet je wel. Ze mogen van mij álles laten horen en dan kun je erover discussiëren, maar van tevoren verbieden vind ik niet bij Nederland passen.”

Özcan weigert

Tafelgast Özcan Akyol onthult dat hij gevraagd is voor de tv-show. “Ik ben ook gevraagd. Hij wilde met mij vijf dagen naar Turkije en ze hebben ook al echt afleveringen opgenomen, zeiden ze. Met Steven Brunswijk was hij in Suriname en met meneer Polska naar Polen.”

Hij heeft geweigerd. “Als je zegt: ‘Gerard Joling en de Buitenlanders’… Ja, m’n ouders zijn buitenlanders, maar ik voel me zelf Deventernaar, Nederlander. Dan loop je met Gerard Joling door Turkije. Ik weet niet of je dat moet willen. Dat is ook een beetje gek. Het is wel een beetje een gek programma.”

Fragment

Het fragment uit Vandaag Inside:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen