‘Jeroen Rietbergen zit weer elke avond op de bank bij Linda de Mol’

Linda de Mol beweert dat zij en Jeroen Rietbergen ‘beslist niet weer bij elkaar zijn’, maar volgens Yvonne Coldeweijer liegt ze. “Hij komt daar gewoon, eet mee en zit ’s avonds op de bank.”

Jeroen Rietbergen en Linda de Mol © RTL

Er gaan nu al weken hardnekkige geruchten dat Linda de Mol weer terug is in de armen van Voice-viezerik Jeroen Rietbergen, maar zelf ontkent ze dat. “Nee, we zijn beslist niet weer bij elkaar”, zegt ze in haar comeback-column. “We praten af en toe. Met hulp van een therapeut, omdat er nogal wat gebeurd is. Ik hoop dat dat mag.”

Agressieve Linda

Yvonne Coldeweijer ergert zich dood aan het toontje dat Linda aanslaat in haar column. “Ze heeft een passive agressive toontje”, zegt ze in haar podcast De Juice Show. “Maar hij komt daar nog steeds, hij komt daar nog steeds.”

Het zegt volgens Yvonne genoeg dat de twee in relatietherapie zijn. “Lin, dat weten we dus al. Jullie zijn niet uit elkaar. Misschien wel naar de buitenwereld toe, want ze kan niet meer met hem naar een première gaan en niet meer openlijk met hem zijn, maar er is gewoon nog steeds liefde en die twee zitten zich daar doorheen te werken.”

‘Hij komt daar gewoon’

Linda is een liegbeest, meent Yvonne. “Jeroen komt daar gewoon over de vloer, zijn studio staat daar in de tuin. Die komt daar gewoon, die eet daar mee, die zit ’s avonds op de bank. Dan kan je zeggen: ‘We zijn niet samen’, maar hij zit wél bij jou op de bank, Lin.”

Mediajournalist Mark Koster vindt het ook genoeg zeggen dat Linda er in haar column op wijst dat zij en Jeroen in therapie zijn. “Ze probeert eigenlijk een opening te forceren, van: ‘Misschien komt het dan toch goed en alsjeblieft mensen, begrijp mij.’”

‘Ze is zó naïef’

Wat vindt Yvonne ervan dat Linda zo ordinair om zich heen slaat in haar column? “Ik vind het bijna overkomen alsof zij nu voor de allereerste keer in haar leven met kritiek te maken krijgt. Dat is misschien ook wel waar. Als ik dit hele stuk lees, dan krijg ik het gevoel dat zij haar identiteit altijd heeft gekoppeld aan wat de buitenwereld vindt.”

Ze vervolgt: “Nou is zij niet de enige persoon, want er zijn heel veel mensen die dat doen, maar je zou toch denken dat ze door de wol geverfd zou zijn. Van: nou, die draait al zólang mee in de entertainmentbusiness… Zo naïef had ik haar niet ingeschat!”

‘Het is triest’

Je merkt dat Linda alleen maar gewend is aan applaus, aldus Yvonne. “Dát vind ik eigenlijk het trieste. Niet zozeer dat haar man is vreemdgegaan, maar het triestige en zielige vind ik van: wow, Lin, zal ik je anders even bijpraten over hoe je schijt moet hebben aan andere mensen? Linda is die haat gewoon niet gewend.”

Linda valt in haar column de ene na de andere BN’er aan. “Ze gaat echt letterlijk afpellen wie er allemaal iets hatelijks over haar heeft gezegd op tv: come on, Lin!”

‘Wat doe je nou?’

Vooral Linda’s aanval op Tim Hofman is zwak, vindt Yvonne. De gevallen tv-koningin valt hem aan over een filmpje waarin hij een ondeugende opmerking maakt. “Lin, Lin, dat is toch iets héél anders! Dat is toch niet… Wat doe je nou door Tim af te vallen? Het is toch Tim zijn schuld niet dat jouw man een viezerik is!”

Zo’n jij-bak is volgens Yvonne een enorm zwaktebod. “Dat moet ze helemaal niet zo doen. Ze had het kort moeten houden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen