Jandino Asporaat baalt: ‘Ik wil helemaal niet in de schijnwerpers’

Hé, daar is er weer eentje: een bekende Nederlander die eigenlijk ab-so-luut niet in de schijnwerpers wil staan. Ditmaal is het Jandino Apsoraat die dat roeptoetert. “Ik wil op de achtergrond.”

Jandino Asporaat © William Rutten

Jandino Asporaat begint spontaan te gillen en te schreeuwen als hij ergens een draaiende camera ziet, maar denk maar niet dat hij daar zin in heeft. Welnee, eigenlijk wil hij helemaal geen schijnwerpers. Althans, dat beweert de komediant in een vraaggesprekje met de televisiegids Veronica Superguide.

Jandino wil anonimiteit

Op de vraag of Jandino het prettig vindt om in de schijnwerpers te staan, antwoordt hij ontkennend. “Iedereen die mij kent, weet dat ik liever aan de andere kant sta. Op mijn eigen feestjes zie je mij bijna niet, omdat ik bezig ben met de kleding, de catering, of de vloer wel schoon is. Het liefst ben ik van de background.”

Jandino baalt zó van al die aandacht en die schijnwerpers dat hij vaak de straat op gaat in een soort van vermomming. “Ik denk soms: ik doe een petje op. Maar zodra ik begin met praten, verraad ik mezelf. Mensen herkennen me toch wel.”

Praatje op straat

Wat gebeurt er als de mensen Jandino herkennen? “Dan willen ze een foto, hun verhaal delen, vertellen waar ze me hebben gezien. Mensen hebben het gevoel dat we elkaar al heel lang kennen, dus ik moet voor iedereen tijd maken.”

Al die aandacht vindt hij geweldig. “Zij vinden het tof om mij te zien, dus ik beschouw het meer als energie.”

Juicekanalen

Tot slot: we kennen Jandino allemaal van zijn verschrikkelijk luidruchtige lach. Zit er een kans in dat we hem ooit nog eens strontchagrijnig terugzien op een van de juicekanalen?

Is hij wel eens chagrijnig? “Niet heel vaak, maar er zijn echt wel momenten waarop mensen van me zullen denken: hij keek niet al te blij. Soms ben ik een beetje moe of speelt er iets anders. Dat kan gebeuren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

BN'ers die roepen dat ze geen aandacht willen: geloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen