Henny Huisman walgt van ‘dikzak’ Peter Gillis: ‘Slecht voorbeeld’

Henny Huisman begrijpt er helemaal niets van dat de zendertop van SBS 6 zo stevig inzet op Peter Gillis. Hij vindt het afschuwelijk dat zo iemand zo’n groot podium aangeboden krijgt.

Henny Huisman en Peter Gillis © RTL, SBS

Peter Gillis ligt de laatste tijd behoorlijk onder vuur omdat het Openbaar Ministerie heeft besloten om hem te gaan vervolgen voor de mishandeling van zijn vriendin Nicol Kremers. Buiten die zaak om vindt tv-coryfee Henny Huisman het sowieso walgelijk om naar de realityster te kijken, vertelt hij in gesprek met Nieuwe Revu.

Neppe dikzak

Wat Henny kort gezegd van Peter vindt? Een neppe dikzak. Hij vindt hem een walgelijk figuur. “Die dikzak, die Peter Gillis. Die speelt de baas. Die wil even laten zien dat hij overwicht heeft: dit moet zus, dat moet zo. Maar hij moet zelf als baas het beste voorbeeld geven, dan ben je een goeie baas.”

Iemand met zo enorm veel overgewicht is een slecht voorbeeld, vindt Henny. “Dat hij er zo uitziet, daar kan hij niks aan doen – nou ja, wel een beetje – maar hij speelt een baas en hij geeft zelf het slechtste voorbeeld. Als je het zelf laat verslonzen, kun je geen perfectie van je personeel vragen.”

Wel fan van Martien

Veel liever kijkt Henny naar Martien Meiland, de andere grote realityster van SBS 6. “Kijk, Martien Meiland, die is wel totaal zichzelf. Die speelt natuurlijk wel extra leuk als de camera draait, maar dat heeft iedereen, dat is logisch. Als de camera aangaat, gaat er bij jezelf ook een soort knopje aan.”

“Maar het soort man dat we bij Meiland zien, dat ís hij. Daar kun je wel of niet van houden, maar nep is het niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen