Eva Jinek naar Netflix? ‘Dat zou heel vervelend zijn voor RTL’

Het zal niet lang meer duren voordat streamers als Netflix, Prime en Viaplay zich op de lucratieve talkshowmarkt gaan storten, stelt weekblad Privé. “Koop Eva Jinek weg en je bent klaar.”

Eva Jinek © RTL

Lineaire tv-zenders richten zich steeds meer op livetelevisie als talkshows, omdat ze zich daarmee onderscheiden van de steeds populairdere streamingdiensten als Netflix. Maar wat als de streamers zich straks óók aan talkshows gaan wagen? Volgens het gezaghebbende weekblad Privé gaat het vroeg of laat gebeuren.

Nóg meer talkshows

Niels van Altena, oud-verkoopbaas van de Ster, rekende begin dit jaar voor het FD uit hoeveel geld talkshows in het laatje brengen. “De opbrengst per aflevering is grofweg 40.000 euro voor Op1, 65.000 euro voor Vandaag Inside en 95.000 euro voor Beau/Jinek”, gaf hij aan.

Inmiddels ziet de situatie er iets minder rooskleurig uit, want de kijkcijfers van Eva Jinek staan onder druk. Desondanks zal de 1,2 miljoen euro die zij per jaar krijgt er makkelijk uitgehaald worden. “Misschien een beetje raar, maar er komen waarschijnlijk ondanks de teruglopende kijkcijfers en talkshowmoeheid, nog meer praatprogramma’s bij”, aldus Privé.

Eva Jinek naar Netflix?

Het is volgens Privé onvermijdelijk dat ook streamingdiensten straks talkshows krijgen. “In Hilversum denken de programmabazen dat het niet lang meer zal duren voor streamingdiensten al Netflix, Prime en Viaplay zich op de financieel lucrative talkshowmarkt gaan storten.”

Het tijdschrift vervolgt: “Praatprogramma’s maken kunnen die natuurlijk ook, want het is relatief simpel: gewoon, het is maar een voorbeeld, Jinek wegkopen bij RTL en je bent grotendeels klaar.”

Vervelend voor RTL

Het zou een drama zijn voor RTL 4 als Eva wordt weggekocht, omdat het een flink gat zou slaan in de late-avondprogrammering van de zender. Voor concurrent SBS 6 zou het misschien nog wel desastreuzer zijn als de mannen van Vandaag Inside worden weggekocht.

Privé: “Mocht dat in de nabije toekomst gebeuren dan is dat wel heel vervelend voor de reguliere tv-zenders, want juist die live-praatprogramma’s onderscheiden die zenders van de steamingsdiensten die in de afgelopen jaren toch al veel kijkers van de publieke en commerciëlen hebben weggekaapt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Netflix die met een talkshow als Jinek komt: goede zet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen