Dennis Schouten bíjna aan tafel bij Op1: ‘Een nieuw dieptepunt’

Het bijna-optreden van Dennis Schouten in de talkshow Op1 heeft voor enorm veel ophef gezorgd. Critici vinden dat het programma vollédig de weg kwijt is. “Dit is een nieuw dieptepunt.”

Dennis Schouten © RTL

Dennis Schouten, die met RoddelPraat een van de succesvolste programma’s op internet presenteert, zou gisterenavond aan de talkshowtafel van Op1 zitten. De redactie had een onderwerp voorbereid over het studentenleven van prinses Amalia: “Het is de vraag hoeveel privacy de prinses heeft als ze zich in het studentenleven stort.”

Dennis bijna bij Op1

Niet veel, als het aan Dennis ligt. “Als er een filmpje van een dronken Amalia uitlekt, zullen wij dat meteen publiceren”, zei hij gisterenmiddag tegen de RTL Nieuws-site. “Misschien heeft Amalia niet voor haar bekendheid gekozen, maar ik vind het onzin dat zij anders behandeld zou moeten worden dan welke bekende persoon dan ook.”

Dennis kreeg vlak na die uitspraken op de RTL-site een uitnodiging van Op1. Hij stemde toe, waarna de redactie een aankondiging op Twitter plaatste. “Dennis Schouten van RoddelPraat schuift vanavond aan bij Op1 om te vertellen waarom hij niet twijfelt om beelden van de prinses online te zetten.”

Storm van kritiek

Het leidde tot een storm van kritiek. “Zouden de redacteuren die daar werken zich niet af en toe schamen voor de shit die ze maken?”, zei programmamaker Jelle Brandt Corstius bijvoorbeeld.

Hans Laroes, voormalig hoofdredacteur van het NOS Journaal, was ook verbijsterd. “De viezige platheid worden weer verder genormaliseerd door de NPO. Best knap: iedere week een nieuw dieptepunt.”

NPO-bekendheid Astrid de Jong, bekend van het programma Nachtzuster: “Stiekem droomde ik er van Op1 te mogen presenteren. Ooit. Maar vorige week én vandaag niet.”

Afzegging

Dennis werd een paar uur later plotseling afgezegd door Op1. “In verband met het aftreden van minister Staghouwer gaat het onderwerp over de juicechannels met onder andere Dennis Schouten vandaag niet door”, meldde het programma.

Mark Wouters, fractievoorzitter van D66 in Heemskerk, daarop: “Dat jullie het onderwerp überhaupt hadden gepland is al een gotspe.”

Jan Driessen, voormalig NPO-journalist: “Dat is dan een wat je noemt een ‘blessing in disguise’ voor Op1.”

Reactie

De reactie van Dennis op de massale kritiek:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaat het te ver om Dennis Schouten uit te nodigen bij Op1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen