Bridget Maasland uit felle kritiek op John de Mol: ‘Dit is ridicuul!’

Bridget Maasland uit felle kritiek op John de Mol. Ze vindt het ongelooflijk dat hij er ondanks alles voor kiest om Peter Gillis gewoon op de buis te houden. “Is dat niet een beetje ridicuul?”

Bridget Maasland © RTL

Peter Gillis mag van John de Mol gewoon door blijven gaan met zijn programma op SBS 6, ondanks dat het OM heeft besloten om hem te vervolgen voor de vermeende mishandeling van zijn vriendin Nicol Kremers. Bridget Maasland, die vroeger een relatie heeft gehad met Johns zoon Johnny de Mol, vindt dat echt ongelooflijk.

‘Ridicuul!’

Bridget vindt eigenlijk dat het SBS 6 van John de Mol de stekker had moeten trekken uit Familie Gillis: Massa is Kassa. “Dat hij dit platform gewoon nog steeds krijgt! Vind je dat ook niet een beetje ridicuul?”, vraagt ze in RTL Boulevard.

Collega Rob Goossens daarop: “Ja, ik denk dan: er is één iemand heel erg blij mee en dat is Johnny de Mol, die natuurlijk zelf heeft gezegd: ‘Ik doe afstand van mijn programma’, en omdat Peter een gigantisch bord voor zijn kop heeft en maar blijft zitten, wordt Johnny daar sympathieker van.”

Kijker straft af

Een merkwaardige theorie, omdat Johnny ondanks de beschuldigingen van zware mishandeling en poging tot doodslag van zijn ex-vriendin Shima Kaes binnen volgende maand gewoon weer op SBS 6 verschijnt. Eerst met Restaurant Misverstand en een maand later, zo is de planning, weer als presentator van HLF8.

De kijker rekent inmiddels zélf wel af met al die misdragende SBS 6-sterren. Peter Gillis zette maandag zijn laagste kijkcijfers in lange tijd neer. Rob: “Er zijn al wat kijkers afgevallen en als ze hier niks mee doen, maar wel een toneelstukje gezellig blijven spelen, dan zal er ook van deze kijkcijfers minder overblijven, verwacht ik.”

Magertjes

Rob denkt dat SBS 6 baalt van de lagere score voor Peter Gillis, vooral omdat ze zo voor hem door het vuur gaan. “Als je dan ook bedenkt dat ze behoorlijk wat aandacht hebben gekregen – reclame, zou je kunnen zeggen – vanwege de vermeende mishandeling, dan is het wel wat magertjes.”

Komt de mishandelingszaak straks ook aan bod in de serie? “Dat was tot nu toe niet helemaal duidelijk, maar Talpa heeft daar nu voor het eerst antwoord op gegeven en het antwoord is nee. Het gaat niet in de serie terugkomen, dus we moeten het echt van Frank Lammers hebben. Die heeft Peter in de zeik genomen, zoals hij al vaker doet als voice-over.”

Bridget kritisch

Peter die ‘in de zeik’ wordt genomen door de voice-over van het programma omdat hij zijn vriendin zou hebben mishandeld? En dat is dan afdoende? Bridget is kritisch. “Maar dan maken we er toch weer een beetje een geintje van op die manier. Het is natuurlijk wel een heel serieuze zaak.”

Rob: “Dat ben ik ook met je eens. Ik moet zeggen: dat voelde ik ook gisteren als kijker. Dan zitten ze geforceerd gezellig met z’n tweeën te doen, maar dan denk je toch: zometeen gaat de camera uit en wat gaan ze dan doen? Gaat Peter haar dan weer in haar rug bijten? Dat maakt het kijken niet heel erg plezierig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Bridget Maasland vindt dat Peter Gillis van de buis moet, geldt dat dan niet ook voor haar ex-liefje Johnny de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen