Youp van ’t Hek scheldt huilende Tim den Besten uit: ‘Mediatrut!’

Youp van ’t Hek verstoort op brute wijze de vakantiepret van Tim den Besten. Terwijl de geplaagde VPRO-ster lekker aan het feesten is in Hongarije, scheldt de cabaretier hem keihard uit.

Youp van 't Hek en Tim den Besten © NPO

Het zit allemaal niet mee voor Tim den Besten. Nadat hij vorig weekend een regel uit een sinterklaasliedje zong, werd hij door Jan en alleman neergezet als een racist. “Ze noemde me zelfs een wild beest“, snikte de presentator op de radio. Er volgde een enorme mediarel en een paar dagen geleden vluchtte hij naar Boedapest voor een vakantie vol afleiding.

Mediatrut

Juist nu Tim even goed aan het bijkomen is onder de Hongaarse zon, krijgt hij Youp van ’t Hek over zich heen. De cabaretier scheldt hem in zijn nieuwste NRC-column uit voor ‘mediatrut’.

Youp is meedogenloos. “Ik heb mediatrut Tim den Besten een kwartier luidruchtig zien snotteren bij Natasja Gibbs. Waarom de schat zo moest snikken? Omdat hij helemaal van de leg was. Apenpokken op de bips? Nee, veel erger. Hij had tijdens de Pride tegen een boot vol nichten, live op televisie, een sinterklaasliedje gezongen.”

Racistisch woord

Nou ja, één regel uit een sinterklaasliedje dan: ‘Sinterklaas, kom maar binnen met je knecht.’ Het woord ‘knecht’ stuit sommige mensen ernstig tegen de borst.

Youp noemt het gekscherend een ‘racistisch woord’ en hij durft het zelf niet eens meer uit te spreken. “Dat risico neem ik niet, uit angst dat ik de rest van mijn leven gecanceld zal worden door allerhande weke en woke types.”

Geen tegenstand

Op dit moment hoopt Youp vooral dat het filmpje van de huilende Tim niet internationaal gaat. Voor je het weet komt het nog bij Poetin op zijn bureau, vervolgt hij.

“Dan komt hij onmiddellijk onze kant op: ‘Dit soort biedt geen tegenstand.'”

Op1-optreden

Overigens zat Youp vrijdag nog aan tafel bij Op1, waar het ging over dreiging uit islamitische hoek. “Het is angstig. Ik let dus meer op mijn woorden, ja. Ik ben wel op gaan letten, ja”, zei hij daar. “Je hebt met Theo van Gogh gezien… Ik kende Theo een beetje en ik zag al die dingen die hij zei. Ik dacht: dit loopt een keer verkeerd af, en het liep verkeerd af.”

Waar Youp dus Tim onder vuur neemt, krijgt de cabaretier zelf weer een veeg uit de pan van Story-baas Guido den Aantrekker:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen