Yolanthe Cabau zwaar onder vuur: ‘Ze exploiteert haar zoontje!’

Yolanthe Cabau is momenteel samen met haar zoontje Xess Xava op vakantie in Kenya. Ze plaatst daar zóveel foto’s en filmpjes van dat de showmedia er bol van staan. “Ze exploiteert hem gewoon!”

Yolanthe Cabau © Instagram

RTL Boulevard en Shownieuws kunnen hele items vullen met de stortvloed aan foto’s en filmpjes die Yolanthe Cabau vanuit Kenya op haar socials plaatst. Haar zoontje Xess Xava is erg fotogeniek en alle reisupdates van het tweetal worden dan ook massaal bekeken. Zijn dit onschuldige vakantiekiekjes of is Yolanthe gewoon likes aan het scoren?

‘Wat is het nut?!’

Story-baas Guido den Aantrekker denkt het laatste. “Ik zit er toch met enige verbazing naar te kijken en ik ben best wel wat gewend in dit malle vak, maar ik vind dat Yolanthe eigenlijk best wel héél vaak met dat ventje op sociale media verschijnt. Je kunt je dan echt afvragen wat daar eigenlijk het nut van is”, zegt hij in Shownieuws.

Yolanthe kan best wat gas terugnemen, vindt Guido. “Het is een ontzettend leuk jochie, ze zijn allebei fotogeniek en ze doen leuke dingen, maar ik begin me soms toch een beetje te ergeren – en niet alleen bij Yolanthe, maar bij veel meer bekendheden – dat ze zich zo enorm profileert op sociale media.”

Yolanthe onder vuur

De tijd die Yolanthe verdoet op sociale media, kan ze ook aan haar zoontje besteden, stelt hij. “Ik denk dan: ga gewoon eens lekker een boek voorlezen aan je ventje en laat die camera gewoon eens een keertje uit. Wat kan ons het verder schelen dat hij daar met zo’n Afrikaanse stam aan het dansen is? Hartstikke leuk, maar ik vraag me dat gewoon af.”

Collega Dyantha Brooks: “Ik denk dat het heel lastig is. Ikzelf als moeder: mijn grootste trots zijn mijn kinderen en die wil je eigenlijk aan iedereen laten zien. Je weet ook dat het de rest van de wereld waarschijnlijk helemaal niets interesseert, maar zelf wil je dat heel graag laten zien.”

‘Het is exploitatie!’

Fotograaf William Rutten: “Dat is dus niet waar. Het interesseert mensen juist wél. Het valt me op dat als BN’ers een foto plaatsen van hun kind, het tienduizend meer likes krijgt dan als een kind er níet op staat.”

Guido roept vervolgens dat hij vindt dat Yolanthe haar zoontje exploiteert. “Daar doet ze het ook waarschijnlijk voor. Het is toch een soort van exploitatie, vind ik.”

Dyantha: “Ik denk wel dat als je een bepaald aantal volgers hebt, je moet gaan nadenken of het nog wel oké is, omdat je kind daar zelf natuurlijk niet voor kiest.”

William vindt Yolanthe ook wel ver gaan. “Iedereen moet het voor zichzelf weten. Ik zou het zelf niet heel snel doen, nee, maar misschien heeft zij daar goede redenen voor.”

‘Ik zou het niet doen’

Sportdeskundige Chatilla van Grinsven: “Ik denk dat haar kind natuurlijk ook in het vak van acteren zit, dus ze wil haar kind ook een bepaalde marketing geven, profileren op een bepaalde manier.”

Dyantha: “Zit hij in het vak van acteren?”

Chatilla: “Volgens mij heeft al wel een aantal rollen die gaande zijn voor hem. Ik weet het niet. Ik begrijp haar wel. Ze woont toch in L.A. volgens mij?”

Guido: “Ja, maar Chatilla, hoe oud is dat kindje. Vijf?!”

Instagram

Enkele beelden van Yolanthe’s safari in Kenya:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Yolanthe Cabau is de intieme safari met haar zoontje flink aan het uitventen op social media. Lief of ordinair likes scoren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen