Tim Hofman ontploft tijdens NRC-interview: ‘Wat l*l je nou, man!’

Tim Hofman ontploft tijdens een interview met NRC Handelsblad. Hij ergert zich enorm aan de vraagstelling van de interviewer en deelt plotseling een flinke sneer uit: “Wat l*l je nou, man?”

Tim Hofman © Annemieke van der Togt

Het is de wandelende nachtmerrie van John de Mol: programmamaker Tim Hofman. Hij heeft gisteren een tweede documentaire over het Voice-misbruikschandaal afgeleverd, waaruit blijkt dat er een aantal meldingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag onder de pet zijn gehouden door John óf twee van zijn Talpa-bobo’s.

Seksistische grappen

Komt er eigenlijk ooit nog eens een lijk uit de kast vallen bij Tim zelf? Ook hij heeft wel eens fouten gemaakt, geeft hij toe in NRC. “Als ik mezelf teruglees op Twitter, dan kom ik seksistische grappen tegen, het n-woord, racistische stereotypering.”

Tegenwoordig kan Tim dat natuurlijk niet meer maken, merkt de krant op: “Ooit was je zomaar iemand, en nu moet je op je woorden passen. Weegt dat niet op je?”

Heel allergisch

Tim reageert vervolgens heel geagiteerd. “Nu gaan we een soort route in waar ik heel allergisch voor ben. Er wordt mij vaak een imago van ‘opperdeuger’ aangewreven. Het is niet gek om bezig te zijn met het effect dat je hebt op de omgeving. Ik ben niet minder vrij als ik niet meer bijdraag aan onderdrukking.”

Hij vervolgt: “Ik heb geen moment gedacht: holy shit, wat een beklemmende dag nu ik geen racistische grappen meer kan maken.”

‘Wat l*l je nou!’

De interviewer van NRC: “Maar breder dan letten op onderdrukkende taal – als bekende Nederlander moet je toch meer op je gedrag letten dan toen je nog onbekend was?”

Tim ontploft: “Wat lul je nou, man? Ik moet niet overal op letten, ik wíl overal op letten. (…)  Rechts heeft de term woke gekaapt en nu is woke iets stoms. Deugen is iets stoms. Maar ik wil mij helemaal de tyfus deugen. Wat is daar mis mee?”

NRC

Het NRC-interview met Tim Hofman:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Tim Hofman zich zo vastbijt in het Voice-dossier?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen