Tim Hofman afgekraakt door sterren John de Mol: ‘Gek geworden!’

Tim Hofman is gisteren de hele avond lang afgekraakt door de sterren van John de Mol. De presentator komt met onthullingen over de mediamiljardair en daar zijn ze boos over. “Hij is gek geworden!”

John de Mol, Bram Moszkowicz, Johan Derksen en Tim Hofman © SBS 6

Zeven maanden na de onthullingen van Tim Hofman over misbruik bij The Voice of Holland, komt hij vandaag met een vervolg. Hierin zou het vooral gaan over wat John de Mol nou precies wist van het misbruik. Zelf beweerde John in januari tegen Tim dat hij op dat moment van slechts één incident van wangedrag op de hoogte was.

John is verbijsterd

Het betreft een van de misdragingen van bandleider Jeroen Rietbergen, de ex van Linda de Mol. John heeft hem ‘alle hoeken van de kamer’ laten zien toen hij achter een van zijn misdragingen bij The Voice kwam, maar gaf hem wel een tweede kans. John zwoor aan Tim dat dat het enige incident is waar hij van wist. Kennelijk trekt Tim dat nu in twijfel.

Tim heeft John uitgenodigd voor een tweede interview, maar de mediamiljardair kwam gisteren met een uitgebreid statement waarin hij dat weigert. Hoewel Tim zélf nog niets heeft verklapt over zijn nieuwe BOOS-uitzending, stelt John dat hij ervan beschuldigd wordt meer te hebben geweten over het misbruik. “We zijn verbijsterd.”

Sterren steunen hem

In een opzichtige poging om Tim in diskrediet te brengen, is hij gisteren de hele avond lang afgekraakt door de sterren van John, op de zender van John. Van Shownieuws Zomereditie in de vooravond tot Vandaag Inside op prime time en Shownieuws op de late avond: allemaal waren ze het er op SBS 6 roerend over eens dat Tim zijn hand overspeelt.

Zonder ook maar een seconde van zijn nieuwe BOOS-reportage te hebben gezien, overschreeuwen de sterren van John elkaar dat Tim zijn waffel moet houden. Johns marionetten Bram Moszkowicz en Johan Derksen voorop. “Die jongen moet nou eens ophouden, hè? Hij is gek geworden van blijdschap toen hij daar wat blootgelegd heeft”, briest Johan.

Randdebiel

Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven vindt dat Tim veel te weinig informatie heeft gedeeld met John. Collega Bram Moszkowicz daarop: “Precies, dus dan zou je wel een rand… Dan zou je niet zo heel slim zijn als je daaraan zou meewerken. Dat hoeft hij natuurlijk ook niet.”

Het zit Bram enórm hoog. Hij kon het woordje ‘randdebiel’ nog net op tijd inslikken. “Ik heb mensen vandaag ook horen vertellen dat de hand een beetje wordt overspeeld door het programma. Kijk, dat eerste gedeelte: prachtig gedaan (…), maar nu zijn er mensen die denken van: nu wordt het een beetje uitgemolken, misschien wordt de hand overspeeld.”

Herhaling van zetten

Ook Evert Santegoeds denkt dat Tim een enorme flater gaat slaan. “Het is niet meer dan een herhaling van zetten. Degene die ik gesproken heb zegt dat er nu geen nieuwe zaken aan het licht komen. Dat is toch wel waar menig kijker op zal rekenen eigenlijk.”

Goh, wat zijn ze allemaal eensgezind op John zender. Ronald Molendijk: “Op dit moment zitten er een aantal mensen in Nederland achter een virtueel typemachine en die typen: ‘Shownieuws, de spreekbuis van John de Mol, verdedigt John de Mol aan alle kanten.’ Maar wij zitten hier ook gewoon als mensen zonder dat we alleen verbonden zijn aan Talpa.”

‘Gewoon aanschuiven!’

Wel ontzéttend toevallig dan dat ze allemaal precíes dezelfde mening hebben. Buiten de speeltuin van John zijn ze namelijk een stuk kritischer. Jordi Versteegden en Wilson Boldewijn van De Telegraaf vinden dat John gewoon moet aanschuiven bij Tim. “Als je niks te verbergen hebt, waarom zou je er niet gaan zitten?”, aldus Wilson.

En Rob Goossens van RTL Boulevard vindt het wel degelijk relevant als Tim kan aantonen dat John toch meer voorkennis heeft gehad dan hij beweert. “Als er inderdaad mensen (John, red.) zijn geweest die het wel wisten en om welke reden dan ook zich stil hebben gehouden, dat is natuurlijk tamelijk kwalijk.”

Trailer

De nieuwe BOOS-aflevering is vanmiddag om 16.00 uur te zien op YouTube. De trailer van Tim (met vanaf minuut 1:52 de passage over John):

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen