Tim den Besten zorgt voor discussie bij VI: ‘Sneu? Nee, gênant!’

Tim den Besten heeft gisterenavond in Vandaag Inside voor een discussie gezorgd tussen Johan Derksen en politiek verslaggever Merel Ek. “Je vond het sneu voor Tim? Het was gênant!”

Johan Derksen en Merel van Ek © SBS 6

Het is nu dik een week geleden dat Tim den Besten een kwartier lang huilend op de radio te horen was. Critici hadden hem weggezet als racist omdat hij tijdens de tv-uitzending van de Canal Parade in Amsterdam het liedje ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’ zong. “Ze noemen me een wild beest en van alles met voorouders.”

‘Kinderachtige Tim’

Johan Derksen vindt de kritiek op Tim onterecht, maar vindt tegelijkertijd dat hij zich onredelijk hysterisch gedraagt. “Tim moet er wel met zijn grote bek aan alle talkshowtafels er even rekening mee houden: als je een draai om je oren krijgt, moet je ook een grote jongen zijn en ga je niet zitten snotteren, weet je wel. Niet dat kinderachtige gedrag.”

Politiek verslaggeefster Merel Ek leeft juist mee met Tim. “Ik vind het sneu voor hem dat het hem zo raakt. Blijkbaar is hij zó empathisch aangelegd dat hij dus hierdoor moet huilen.”

Hoogste woord

Het is ‘kinderlijk gedrag’, vindt Johan. “Die jongen heeft overal waar hij aanschuift het hoge woord. Die heeft het uitgevonden. Nu krijgt hij een voorzichtig tikje voor de billetjes en…”

Merel: “Nee, maar hij heeft niet het hoogste woord. Hij slaat niet mensen om de oren zoals jij het doet, maar hij probeert altijd met mensen mee te denken en zich in te leven.”

Wilfred Genee: “Maar hij is woke en hij wordt door de wokegemeenschap aangepakt. Dat is best wel gek eigenlijk.”

Gênant

Merel beaamt: “Ja, dat is wat Özcan ook schreef in een column. Dan ga je iemand aanvallen die een soort van je bondgenoot is.”

Wilfred: “Een boegbeeld bijna.”

Merel: “Ja, dat lijkt me ook raar. Ik vond het echt heel sneu voor hem om hem zo te zien.”

Johan: “Ik vind het eerder gênant als je zo op de tv komt.”

Wim Kieft: “Ja, dan krijg je het wel moeilijk als je dit vak uitoefent en je bij het minste geringste zo gevoelig bent.”

Johan: “Moet hij hier eens een avondje komen zitten!”

Generatiekloof

René van der Gijp tegen Merel: “Weet je, lieverd, kijk. Jij bent natuurlijk van de generatie Tim. Ik denk dat het voor jullie ook handig is om… Weet je, het is ook heel veel, hè? Het is veel op dit moment, hè? Het is Twitter, het is Facebook, het is podcast en dadelijk komt er wel weer iets. Als we alles wat daarop gebeurt serieus moeten nemen, dan kun je bijna je huis niet meer uit.”

Merel: “Dat is wat Johan zegt: iedereen gaat er anders mee om, maar dit raakt hem dus blijkbaar heel erg. Ik vond het wel heel sneu voor hem.”

Johan: “Als Tim nou eens begint om niet naar al die onzin te kijken en niet te lezen wat al die idioten van je vinden, dan ben je al een stuk vrolijker.”

Merel: “Dat is dan echt die generatiekloof.”

Fragment

Johan tot slot: “Ik trek me geen reet aan van de wokegemeenschap. Laat ze maar gillen en brullen, het interesseert me geen hol.”

Merel: “Nee, dat is jouw keuze.”

Het fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tim den Besten moest huilen op de radio. Sneu voor Tim of gênant van Tim?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen