Martien Meiland valt Roxeanne Hazes aan: ‘Waarom vertel je dit?’

Martien Meiland uit felle kritiek op Roxeanne Hazes. De realityster van SBS 6 vindt het onhandig dat ze in de televisiehit Beste Zangers heeft verteld over haar eenzame jeugd. “Waarom?”

Martien Meiland en Roxeanne Hazes © NPO

De kandidaten van de televisiehit Beste Zangers mogen eigenlijk nooit iemand meenemen naar de opnames, maar Roxeanne Hazes kreeg daar dit seizoen als enige wél toestemming voor. De zangeres werd tijdens de opnames in Sevilla vergezeld door haar geliefde, omdat ze vanwege een jeugdtrauma niet meer alleen wil slapen.

Bessenjenever

Roxeanne legde vorige week op verzoek van presentator Jan Smit uit waar haar verlatingsangst vandaan komt. Als kind werd ze vaak bij vreemd gastgezinnen gedumpt als vader André concerten had, vertelde ze. Na het overlijden van haar vader werd ze zelfs negen maanden buiten huis geparkeerd: “Mijn moeder besloot om een boek te gaan schrijven.”

Achteraf gezien lijkt het erop dat Roxeanne haar moeder met deze uitleg behoorlijk gespaard heeft. In werkelijkheid dronk Rachel in die periode namelijk één fles bessenjenever per dag en ging ze dus als een dronken tor door het leven.

‘Juist lief van Rox’

Het is juist lief dat Roxeanne dat niet zo expliciet benoemt, vindt Marc-Marie Huijbregts. “Roxeanne zal dát bedoeld hebben, maar het was van haar een aardige manier van zeggen, dat ze juist heel lief is”, zegt hij in zijn podcast Marc-Marie en Aaf Vinden Iets.

Rachel wordt gesteund door André junior, maar dat maakt niet echt indruk. Hinkelend van kliniek naar kliniek zal ook hij immers niet de prijs van beste ouder winnen. “Die André junior gaat dan natuurlijk ook weer… Want die is inmiddels met Rachel. Dus dat vind ik zielig voor die Roxeanne. Ik ben team-Roxanne. Zij is een superleuke vrouw.”

Geestelijk gestoord

Marc-Marie denkt dat Rachel een gestoorde vrouw is. “Die Rachel, die toch geestelijk ook echt niet helemaal in orde is, is ontzettend tekeergegaan. Ik wil Roxeanne even een hart onder de riem steken dat ze zich er niets van aan moet trekken. Ik vind Roxeanne Hazes superleuk. Die is een jaar lang bij ons in De Wereld Draait Door ook huisband geweest.”

Hij vervolgt: “Ze is superbeleefd, heel lief en aardig enzo. Zij laat altijd heel dat Hazes-drama aan zich voorbijgaan. Ze praat er eigenlijk nooit over, maar dat is een soort programma waarschijnlijk ook waarin mensen meer vertellen over hun leven.”

Martien kritisch

Martien Meiland, die Rachel een paar weken geleden nog te gast had in zijn podcast, denkt daar anders over. Hij vindt dat Roxeanne te loslippig is geweest. “Het is allemaal gedoe”, zegt hij in zijn podcast Wat Goéééd. “Dan denk ik: je hoeft toch ook niet altijd alles maar te vertellen? Waarom gaan ze dat zelf niet gewoon binnenshuis met elkaar bespreken?”

Daar is zijn levensgezel Erica het mee oneens: “Ja, maar kijk, als iemand jou iets vraagt in een programma… Als jij in een programma zit en ze vragen iets, dan geef je gewoon antwoord. Als dat dan uitgezonden wordt, daar heb je helemaal geen zicht op. Of dat er uitgeknipt wordt of niet. En dan komt het in de media.”

Al met al is het vooral sneu voor Roxeanne, concludeert Marc-Marie’s co-host Aaf Brandt Corstius. “Wat een toxic omgeving.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Roxeanne Hazes: heeft ze Rachel nóg gespaard of heeft ze haar moeder voor de bus gegooid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen