‘Linda de Mol heeft meer vrouwen schade toegebracht dan vriend’

Linda de Mol heeft meer vrouwen schade toegebracht dan haar omstreden ex-geliefde Jeroen Rietbergen. Althans, dat vindt NPO Radio 1-columnist Janneke de Bijl. “Schijnfeminisme!”

Linda de Mol en Jeroen Rietbergen © RTL

Jeroen Rietbergen heeft zich als bandleider van The Voice of Holland grensoverschrijdend gedragen tegen weerloze kandidaten van het programma. Hij is daarvoor diep door het stof gegaan, maar als het aan Janneke de Bijl ligt is het tijd dat Linda de Mol dat ook doet. Zij heeft namelijk nog veel meer vrouwen schade toegebracht, zegt ze op NPO Radio 1.

Schijnfeminisme

Het tijdschrift LINDA. ligt momenteel in de schappen met een editie die als doel heeft om de vrouwenborst en dan met name de tepel te normaliseren. Het wordt in de volksmond ook wel de tetteneditie genoemd. Janneke: “Het gekke is dat de vrouwen op de cover wel allemaal hun tepels bedekken, maar dat kon niet anders volgens de hoofdredacteur.”

De reden van dat bedekken is dat de cover anders niet gedeeld zou kunnen worden op sociale media. Dat is natuurlijk slecht voor de publiciteit en dus voor de portemonnee. “En zo omarmt de LINDA. toch weer de norm die ze willen bestrijden omwille van de commercie. Het is symbolisch voor het schijnfeminisme dat de LINDA. al jaren predikt.”

Body positivity

De LINDA. is ontzettend fake, meent Janneke. “Ze willen overkomen als een blad dat vóór body positivity is, maar dragen in de praktijk vooral bij aan het tegenovergestelde. Als ik de LINDA. in één zin zou moeten omschrijven, zou ik zeggen: het is een blad dat gaat over hoe je als vrouw kunt voorkomen dat je eruitziet zoals je er daadwerkelijk uitziet.”

Het blad ‘bulkt’ van de reclames en artikelen over hoe je je uiterlijk kunt verbergen en veranderen met crème, make-up en botox, aldus Janneke. “Ik herinner me nog heel goed de foto’s van vrouwen voor en na hun schaamlipcorrectie, waarbij ze dingen zeggen als: ‘Ik zie er nu eindelijk normaal uit daar beneden.’”

Meer schade

Onder het artikel stond de naam van de kliniek, aldus Janneke. “Waar jij dit als lezer dan ook kunt laten doen. Als dat geen body positivity is, weet ik het ook niet meer. Dankzij de LINDA. ben je nu onverzorgd als je niet zelf hebt gekozen waar je je jukbeenderen precies wil hebben en of je je ogen daarboven of eronder wil.”

Dan haalt Janneke ongekend hard uit naar Linda. “Ik vrees dat Linda de Mol vrouwen meer schade heeft toegebracht dan haar vriend. (…) Ze schetst eerst een ideaalbeeld waaraan niemand kan voldoen en maakt vervolgens artikelen met de strekking: wees blij met jezelf zoals je bent.”

‘Wij zijn beter’

Linda is één grote schijnvertoning, vindt Janneke. “Ze probeert problemen op te lossen die er zonder haar helemaal niet waren geweest. Als een ambulance die mensen zelf aanrijdt om daarna aan de slag te kunnen.”

Het interview met Fajah Lourens in het nieuwste nummer is volgens haar exemplarisch. De dieetdiva is tevreden over zichzelf dankzij een borstvergroting, botox, het ‘cuppen’ van haar cellulite, het gebruik van MSM-poeder en ultherapie voor haar kaaklijn. Janneke: “Want iedereen is goed zoals ze is, maar zij zijn nog net een beetje beter.”

Column

De keiharde kritiek van Janneke:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen