Khalid & Sophie gaat op de schop: ‘Het wordt lichter van toon’

De kijkcijferflop Khalid & Sophie gaat op de schop. De vooravondtalkshow van NPO 1 zal na de zomer een stuk lichter van toon zijn, zegt presentator Khalid Kasem. “Het moet niet te zwaar.”

Khalid & Sophie © Annemieke van der Togt

De Wereld Draait Door was jarenlang een megahit in de vooravond van NPO 1, maar de opvolgers weten de kijker maar niet te bekoren. Margriet van der Linden heeft met haar deprimerende M eindelijk de handdoek in de ring gegooid, maar we zitten nog wel opgescheept met Khalid & Sophie. De kijkcijfers van dat programma zijn beroerd.

Weinig kijkers

Khalid Kasem wordt ermee geconfronteerd tijdens een radio-interview op BNR. “Er kijkt niemand naar, naar het testbeeld wordt net zoveel gekeken! Je denkt: die man houdt ermee op, die gaat door als schrijver en docent, dat is veel interessanter”, legt presentator Paul van Liempt hem voor.

Daar reageert Khalid gevat op: “We hebben iets meer kijkers dan BNR luisteraars heeft, Paul.”

Dan: “Nee, ik doe het met veel plezier. We hebben er nu net twee seizoenen op zitten. We maken ons klaar voor het derde seizoen. Het is by far het allerleukste wat ik ooit in mijn leven gedaan heb.”

Minder zwaar

Khalid & Sophie zal wel van toon gaan veranderen, vertelt Khalid. “Ik denk dat je op dat tijdslot, zeven uur ’s avonds als de mensen net lekker hebben gegeten of nog wat gaan eten, op een plezierige manier door de dag heen geleid wil worden. Het nieuws moet dan niet op dat moment te zwaar zijn.”

Betekent dit dat Khalid & Sophie urgentie gaat verliezen? En dat terwijl De Vooravond van de buis werd gehaald omdat het niet urgent genoeg was. “Het betekent niet dat het niet urgent is, maar het betekent wel dat je aansluiting moet vinden waar mensen op dat moment in hun beleving mee bezig zijn.”

Betere mix

Er moet gewoon een betere onderwerpmix komen, legt Khalid uit. “Het kan nog steeds heel belangrijk zijn, maar het is niet altijd de oorlog in Oekraïne gevolgd door de hongersnood in de Sahel en dan nog eens een ellendig verhaal over iets anders.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen