John de Mol baalt: Amerika belt Million Dollar Island af na flopcijfers

Een verschrikkelijke domper voor John de Mol: het Amerikaanse tv-netwerk NBC cancelt de aankoop van zijn televisiekindje Million Dollar Island. “De kijkcijfers op SBS 6 hielpen niet echt.”

Million Dollar Island © SBS 6

John de Mol probeert nog altijd met man en macht om tv-formats te slijten aan de meest lucratieve televisiemarkt: de Verenigde Staten. Zijn tactiek is om nieuwe formules uit te testen in Nederland, om ze vervolgens uit te rollen naar de rest van de wereld. Met zijn tv-kindje Million Dollar Island, bij ons te zien op SBS 6, wil dat nog niet erg lukken.

Lage kijkcijfers

Heel even leek het erop dat Million Dollar Island verkocht zou worden aan de Amerikaanse tv-gigant NBC, maar die zet er nu een streep doorheen. Als reden worden in Amerikaanse media de hoge productiekosten genoemd, maar volgens oud-SBS 6-baas spelen er nog een aantal andere factoren mee.

Tina wijst naar de berichtgeving van het Amerikaanse Deadline. “Volgens de site was de show daar in de castingfase. Eén van de redenen van het annuleren zou zijn dat het programma te duur is. Al zullen de kijkcijfers in Nederland ook niet hebben geholpen denk ik.”

Squid Game

Er speelt nóg iets mee, weet Tina. “Er komt dus een realityserie gebaseerd op de Netflix-serie Squid Game. 456 spelers, prijzengeld: 4,56 miljoen dollar. De komst van dit format schijnt ook een belangrijke reden te zijn geweest voor NBC om Million Dollar Island te annuleren, aldus geruchten in de mediawereld in Verenigde Staten.”

Om onbegrijpelijke redenen komt er in Nederland overigens een tweede seizoen van Million Dollar Island, dat wordt gepresenteerd door oud-judoka Dennis van der Geest. Het zal voor SBS 6 een stuk lastiger worden om kandidaten te vinden, want de laatste winnaar kreeg niet de beloofde één miljoen euro, maar drie tientjes en een boekenbon.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De winnaar van de eerste Million Dollar Island kreeg helemaal geen miljoen euro, maar zo'n 50 duizend euro. Misleidend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen