Johan Derksen hekelt John van den Heuvel: ‘Wat een onzin, joh!’

Johan Derksen ergert zich eraan dat John van den Heuvel ervoor pleit om Peter Gillis van de buis te halen. De VI-ster vindt een verdenking van huiselijk geweld niet erg genoeg voor zo’n afstraffing.

John van den Heuvel en Johan Derksen © RTL

Peter Gillis wordt er door het Openbaar Ministerie van verdacht zijn vriendin Nicol Kremers te hebben mishandeld. Hij zou haar onder meer hebben gebeten in haar neus en haar rug. Ondanks die heftige verdenking gaat SBS 6 gewoon door met zijn hitshow Familie Gillis: Massa is Kassa. De zender heeft met Peter gesproken en gelooft hem op zijn woord.

‘Haal Gillis van de buis!’

Belachelijk, vindt John van den Heuvel. Hij vindt dat Peter van de buis moet. “Ik vind het wel een heel slecht signaal naar mensen die van dit soort dingen worden verdacht. Die horen gewoon eigenlijk niet op televisie, maar die horen eerst even af te wachten wat de rechter ervan vindt.”

Johan Derksen vindt dat John zijn mond moet houden. De voetbalanalist verdedigt al weken de beslissing van Talpa om vast te houden aan Peter. Volgens hem is huiselijk geweld namelijk geen reden om een tv-programma te staken.

‘Wat een onzin, joh!’

John moet zich er niet mee bemoeien, zegt Johan in zijn programma Vandaag Inside. “Die kale vriend van jou wil Gillis van tv hebben. Ja, wat een onzin, joh. Laat de kijker zelf bepalen of ze naar die Gillis kijken, want als een op de drie gezinnen huiselijk geweld heeft in huis, dan zal de tv-wereld ook bol staan van het huiselijk geweld, zoals iedereen.”

Er is volgens Johan bij een op de drie gezinnen sprake van huiselijk geweld en je kunt al die mensen moeilijk hun werk ontnemen, vindt hij. Collega Wilfred Genee: “Maar daar gedoog je het toch mee? Dan zeg je eigenlijk dat je er niets aan kunt doen en het dan maar moet laten.”

‘John is hypocriet!’

Johan daarop: “Nou, nee, maar ik vind het geen reden om als er bij jou thuis wat gebeurt, dat we jou hier achter die tafel weghalen. Dat is met Gillis ook. Ik kijk niet naar die man omdat ik het een patser vind, maar hij hoeft van mij niet van de tv.”

“Dat heeft die John toch ook niet gezegd toen zijn collega in de problemen kwam bij De Telegraaf (Mick van Wely, red.)? Van: ‘Die moet van de tv, die mag nooit meer op tv!’ Toen heb ik hem ook niet gehoord.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen