Gordon krijgt dreun vanuit Telegraaf-kamp: ‘Schreeuw om aandacht!’

Gordon wordt flink onder vuur genomen door Jordi Versteegden. De Telegraaf-journalist vindt Gordons onthulling dat hij vorige week bijna is overleden een ‘schreeuw om aandacht’.

Gordon en Strikt Privé © RTL

Het zonder overleg stoppen met het spuiten van insuline is Gordon vorige week naar eigen zeggen bijna fataal geworden. “Lekker naïef om te denken: als je zoveel afvalt, dan is je diabetes weg. Niet dus. Heel dom gestopt met insuline spuiten (op eigen initiatief) en het bijna moeten bekopen met de dood vorige week”, schreef hij gisteren vanuit Thailand.

Korreltje zout

Gordon haalde met deze onthulling werkelijk alle showmedia, maar er wordt door veel mensen ook met enig cynisme naar gekeken. Zo wordt de SBS 6-presentator door GeenStijl echt volstrekt belachelijk gemaakt en krijgt hij nu ook nog eens de mannen van de nieuwe showbizzpodcast Strikt Privé over zich heen.

Privé-baas Evert Santegoeds neemt de bewering van Gordon met een korreltje zout. “‘Bijna dood’ is bij Gordon natuurlijk niet voor het eerst. Ik weet dat hij een heel slechte gezondheid heeft die hij regelmatig zelf op het spel zet en dat heeft hij nu ook gedaan.”

Schreeuw om aandacht

Het is gewoon onverstandig van Gordon, vindt Evert. “Als je diabeticus bent dan moet je natuurlijk niet ineens met je medicatie gaan stoppen. Dat heeft hij wel gedaan, omdat hij het idee heeft dat al die suikers die hij spuit, dat hij daar dik van wordt. Dat wil hij liever niet.”

Zijn co-host Jordi Versteegden, entertainmentjournalist van De Telegraaf, denkt dat Gordon uit is op aandacht. “Ja. Hij zegt nogal wat, hè? ‘Ik was bijna dood’… Ik zie dat dan meer als een schreeuw om aandacht als ik dat zo lees, maar het kan natuurlijk ook zijn dat hij er mensen mee inspireert die met dezelfde situatie zitten.”

‘Kan niet tegen kritiek!’

Evert wijst op de tweet van Meiland-biograaf Jan Dijkgraaf. “Zoals Jan Dijkgraaf zei: ‘Als Gordon ergens aan doodgaat, dan is het aan een gebrek aan aandacht.’ Ik moest er wel even om grinniken toen ik dat las. Oh, jij ook?”

Jordi lachend: “Ja, ik ook. Ik hoop dat hij er ook een beetje om kan lachen. Aan de ene kant neemt hij het allemaal heel serieus, maar vindt hij het ook nog wel eens lastig om kritiek te krijgen, toch?”

Evert: “Nou ja, voor iemand die in Dubai ging wonen omdat hij het allemaal zat was hier, vind ik dat we heel veel van hem horen. Hè?”

Lijf in de zon

Overigens is Gordon vooralsnog wel succesvol in zijn strijd tegen de kilo’s en dat is natuurlijk alleen maar te prijzen. Waarom is het afvallen zo belangrijk voor hem? Evert: “Als je zoals Gordon altijd in de zon zit en altijd met je lijf geconfronteerd wordt, dan kan ik me voorstellen dat je denkt: ik ga er eens wat aan doen.”

“Dat doet hij ook regelmatig, met heel veel poeha. De ene keer houdt hij het langer vol dan de andere. Dit is een serieuze poging, maar je moet niet je gezondheid op het spel willen zetten daarvoor.”

Strikt Privé

De podcast Strikt Privé:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon wordt een schreeuw om aandacht verweten. Kunt u zich dat voorstellen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen