Glennis Grace blundert: ‘Mijn carport ligt vol met verkeerde spullen!’

Glennis Grace stoort zich eraan dat hulporganisaties haar niet met open armen hebben ontvangen in Ter Apel, maar de kritiek op haar lijkt valide. “Mijn carport ligt vol met verkeerde spullen!”

Glennis Grace © RTL

De poging van Glennis Grace om de asielzoekers in Ter Apel te helpen is behoorlijk mislukt. Zij en haar vrienden reden er zondag heen met zeven auto’s vol spullen, maar zorgden voor ergernis bij aanwezige hulporganisaties. Niet alleen omdat ze erg chaotisch te werk gingen, maar ook omdat ze allerlei spullen hadden meegenomen die niet nodig zijn.

Verkeerde spullen

Een boezemvriendin van Glennis vertelde na afloop op Instagram dat ze heel veel spullen voor vrouwen en kinderen hadden meegenomen, zoals luiers en speelgoed, maar dat er vooral veel jonge mannen in Ter Apel bleken te zitten. Die hebben volgens deze boezemvriendin juist weer sokken en ondergoed nodig.

Al die verkeerde spullen, en de manier waarop die spullen verpakt waren (ongeorganiseerd), hebben bij organisaties als het Rode Kruis en MiGreat tot ergernis geleid. Die zamelen zélf al spullen in en doen dat op een georganiseerde wijze. En niet als Glennis die opeens met een berg vuilniszakken aan komt zetten. De zangeres zelf is echter pislink over de kritiek.

Glennis staat in de weg

Yljo van Donselaar is een bewoner van Ter Apel en erg betrokken bij het lot van de vluchtelingen. Hij legde gisteren in de talkshow Jinek uit waarom Glennis is bekritiseerd. “Ze stond op een plek geparkeerd net achter het Rode Kruis, waardoor er is gezegd van: ‘Volgens mij is dat niet de meest handige plek.'”

Het Rode Kruis kon op die manier niet fatsoenlijk zijn werk doen, aldus Yljo. “De ambulances moesten daar ook parkeren. Uiteindelijk is ze iets verderop gaan uitdelen. Ik kwam net iets later daarnaartoe en ik kwam eigenlijk alleen heel veel spullen tegen. Glennis Grace was op dat moment helaas niet meer aanwezig.”

Amateurweldoener

Glennis heeft een hoop spullen gebracht die helemaal niet gebruikt gaan worden, aldus Yljo. “Ik heb nog een collega gesproken die haar heeft geprobeerd uit te leggen: ‘Nou ja, als jij dingen gaat uitdelen als vrijwilliger, moeten we dat echt proberen op een professionele manier te doen.’”

Amateurweldoeners als Glennis zitten meer in de weg dan dat ze helpen. “Het is supergoed dat iedereen wil helpen, alleen vanuit overal uit het land komen nu mensen met busjes en spullen, maar ook spullen die niet nodig zijn.”

‘Mijn carport ligt vol!’

Yljo laat vervolgens een foto (zie boven) zien van waar al die spullen van mensen als Glennis terechtkomen: onder zijn carport. “Ja, dat is een beetje uit de hand gelopen inderdaad. Het zijn allemaal goede bedoelingen die onder mijn carport liggen. Er is heel veel kleding waar ze niets aan hebben. Het moet eigenlijk ook gesorteerd worden.”

“Ik adviseer dan: probeer een liefdadigheidsorganisatie te vinden die daar is om uit te leggen hoe het gaat, maar niet zo. Het wordt gewoon chaos en het brengt ook spanning mee.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Glennis Grace met haar reisje naar Ter Apel hoopte op een imagoboost?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen