Giel Beelen zorgt voor opschudding: ‘Op staande voet ontslagen’

Giel Beelen heeft op een luchthaven in Colombia voor flink wat opschudding gezorgd. Hij verdacht het grondpersoneel ervan zijn telefoon te hebben gestolen. “Er is iemand ontslagen.”

Giel Beelen © Instagram

De vakantie van Giel Beelen kende vorige maand een enorm groot dieptepunt. Tijdens zijn reis in Colombia ging het volledig mis op de luchthaven, waar hij zijn telefoon in het toestel liet liggen. “Ik heb samen met mijn vriendin Floor een tour gedaan door Colombia. Wat die Amerikanen in Europa doen, van: dagje Parijs, dagje Amsterdam enzo”, legt hij uit.

De Giel-mobiel

Heel ‘waanzinnig’, vertelt Giel in zijn radioshow. “Maar er was wel één keer dat ik op een vliegveld zo stom was geweest om mijn telefoon in het vliegtuig te laten. Ik mocht niet terug om hem op te halen. Ik kwam er al heel snel achter en toen gebeurden er rare dingen. Hij werd maar niet gevonden.”

Giel wachtte urenlang op het vliegveld. “Uiteindelijk sta je één, twee, drie uur op een vliegveld en dan denk je: oké, dit is ook zonde, we gaan maar. En dan heb je natuurlijk Zoek Mijn iPhone. Ik denk dat we al een uurtje weg waren van het vliegveld en toen zag ik toch even dat hij online was; heel even maar.”

Naar de politie

De 45-jarige Giel maande de chauffeur om toch weer om te keren. “Ik ben op het vliegveld naar de politie gegaan. Nou, de politie heeft niet echt de beste naam daar in heel Colombia, iedereen haat een beetje die mannen, want het is één grote corrupte toestand, wordt gezegd.”

En toen? “Ik zit dus te wachten en zij kijken naar het cirkeltje waar hij voor het laatst online was en beginnen toch een beetje vaag Spaans te lullen. Gelukkig had ik een chauffeur die wel een beetje kon vertalen.”

Ontslag op staande voet

Wat zeiden die agenten over Giels mobiel? “Ze zeiden: ‘Hij is toch in een gedeelte gevonden waar nogal wat mensen werken, dus ze willen toch even kijken, want over een half uurtje begint er een nieuwe shift.’ Op dat moment – ik had het niet meer verwacht – kwam die iPhone weer héél even online.”

“Lang verhaal kort: ze hebben al die kluisjes opengedaan van die mensen die daar werken. En ik voel me daar wel schuldig over: er is namelijk één iemand die dus echt wel zijn baan is verloren. Maar ik had mijn telefoon weer terug.”

Instagram

Giel en zijn vriendin op vakantie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De carrière van Giel Beelen: over hoogtepunt heen of piek moet nog komen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen