Fons van Westerloo kritisch over John de Mol: ‘Riekt naar doofpot’

Fons van Westerloo, die in zijn tijd als RTL-baas de tv-zender Tien overnam van John de Mol, laat zich zeer kritisch uit over de televisiemiljardair. “Het geeft de indruk van een doofpot.”

Fons van Westerloo en John de Mol © RTL, SBS

Tim Hofman heeft in zijn tweede documentaire over het Voice-misbruikschandaal duidelijk gemaakt dat er in 2019 al vier meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag lagen bij Talpa. John de Mol stelt dat hij toen van slechts één geval wist en als hij niet gelogen heeft, dan heeft zijn creative producer Linde de Jong dit volgens Tim geheimgehouden.

Fons kritisch

Ondanks meerdere toezeggingen is John de Mol zijn belofte om Tim voor een tweede keer te woord te staan niet nagekomen en dat vindt Fons van Westerloo heel onverstandig. Fons heeft jarenlang aan het roer gestaan van RTL en heeft in 2007 de overname van Johns toenmalige tv-zender Tien geleid. Hij kent John dus op persoonlijk niveau.

Fons zegt in De Telegraaf dat hij dat geheimzinnige gedoe van John niet begrijpt. “Ik begrijp niet dat ze zo geheimzinnig doen allemaal. Je kunt toch wel gewoon zeggen of het er een of meerdere meldingen zijn geweest die zijn binnengekomen? Waarom zou je je schamen als je niks te verbergen hebt?”

Doofpot

Eigenlijk beschadigt John hiermee zichzelf en zijn eigen bedrijf, vindt Fons. “De Mol had gewoon een tweede interview moeten geven, zoals hij had beloofd aan Hofman. Het geeft door dat wegduiken de indruk van een doofpot, terwijl dat niet per se hard werd gemaakt.”

Als John écht meent dat hij niet wist van meer gevallen van grensoverschrijdend gedrag, dan moet zijn creative producer Linde de Jong worden ontslagen, vindt Sébas Diekstra. Hij begeleidt meerdere slachtoffers van The Voice. “Je ziet het qua machtsspel ingewikkeld worden nu.”

Alle ogen op John

Bij Sébas en zijn collega’s zijn alle ogen nu gericht op John, want als hij Linde niet ontslaat, dan is dat volgens hem een schuldbekentenis, twittert hij.

“Je kunt je afvragen wat het betekent als John de Mol de komende tijd geen maatregelen neemt tegen Linde de Jong. Want als zij hem wel heeft geïnformeerd, dan wordt het lastig haar ‘zomaar’ (zonder zak geld) de deur te wijzen.”

Twitter

Het twitterdraadje van Sébas:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen