Fidan Ekiz ergert zich dood aan ‘hetze’ tegen Katja Schuurman

Fidan Ekiz ergert zich dood aan de ‘hetze’ die gevoerd wordt tegen BN’ers als Katja Schuurman. Zij werd twee weken geplaagd door juicekanalen als die van Yvonne Coldeweijer. “Ik kan er niet tegen.”

Katja Schuurman en Fidan Ekiz © NPO

Het is algemeen bekend dat BN’ers het incasseringsvermogen van een A4’tje hebben. Als er media zijn die niet in het gareel springen en weigeren om jubelberichtjes over hen te schrijven, dan staan ze direct op hun achterste benen. In de top tien overtrokken BN’er-reacties van dit jaar staat in elk geval die van Katja Schuurman.

Kacheltje lam

Katja zat vorige maand op een terras, alwaar ze een gesprekje had met een voor haar onbekende man. Hij verzocht haar om op de foto te gaan met zijn zoon en stiefzoon. Ze liep op hen af, vroeg hen: ‘Wie wil er met mij op de foto?’, en een van die knullen plaatste dat in zijn Instagram-stories. Gewoon ludiek, geen kwade bedoelingen.

De juicekanalen haakten daarop in met kietelende commentaren, dat ze vast weer eens ‘kacheltje lam’ was of ‘op jacht naar jonge mannen’. Flauw, maar ook hier: niet veel aan de hand. Wat blijkt? Katja ging thuis helemaal uit haar plaat. Ze nam een minutenlange video op, waarin ze haar woede uitte. “Wat overdreven, meid!“, reageerde Yvonne Coldeweijer.

Fidan steunt Katja

Het filmpje van Katja was zó emotioneel labiel dat een presentator van De Telegraaf zich afvroeg of ze niet tegen zichzelf in bescherming moet worden genomen. Volgens NPO-ster Fidan Ekiz is dat heel lelijke framing. Zij noemt de plaagstootjes aan het adres van Katja ‘een hetze’.

Fidan kan naar eigen zeggen niet meer tegen de negativiteit. “Ik ben net terug van vakantie en ik heb tijdens mijn vakantieperiode mijn twitteraccount gedeactiveerd. Het lukt mij niet om het negatieve, het geruzie en het op de man schelden uit te zetten. (…) We zijn de argumenten nu voorbij”, zegt ze op NPO Radio 1.

‘Het ergert me kapot!’

Ze had Twitter dus uitstaan, maar Instagram wordt net zo erg, vreest Fidan. “Een voorbeeld, wat dan weer leeft op Instagram, is dat het heel erg over Katja Schuurman ging. Ik dacht: dan bereikt het je toch en het ergert me echt kapot.”

Katja wordt gewoon verbaal gestenigd, vindt Fidan. “Het wordt dan geknipt en geframed en gedaan. Het gaat niet specifiek om haar, maar er worden dan hetzes gevoerd tegen bepaalde televisiepersoonlijkheden en op een heel unfaire… Ik denk dat dat het is. Ik kan heel slecht tegen onrechtvaardigheid, hypocrisie en leugens. Dát stukje wereld wil ik uit.”

Clickbat

Het gaat Fidan niet alleen om de media en juicekanalen als die van Yvonne. “Het gaat veel verder, want je merkt ook dat collega’s, gewoon met naam en toenaam, elkaar uitschelden en doen. Of mensen waarvan je dacht die je kon vertrouwen en jou ineens inzetten voor clickbait.”

Maar BN’ers moeten toch wel een beetje tegen kritiek kunnen? “Dat is niet per se wat ik bedoel, hè? Katja gaat natuurlijk niet over mij. Het is ook gewoon wat je leest over hoe mensen met elkaar omgaan. Hoe ze elkaar afmaken!”

Fragment

Fidan boos over het kwetsen van BN’ers:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zijn de BN'ers slachtoffer van een 'hetze' of kunnen ze gewoon niet tegen kritiek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen