Arie ‘plakband’ Boomsma haalt uit naar Teun van de Keuken

Arie Boomsma haalt uit naar Teun van de Keuken, die de nieuwe plakbandhobby van Arie levensgevaarlijk vindt. “Zelf zou ik eerst eens m’n mond dicht tapen voordat ik er iets over roep!”

Teun van de Keuken en Arie Boomsma © NPO, Instagram

De bijna 50-jarige Arie Boomsma heeft dan wel geen eigen tv-programma meer, maar zijn talrijke pogingen om media-aandacht te scoren zijn succesvol. Eerst deed hij dat steeds door in allerlei ijsbadjes te springen, toen begon hij het monster van Loch Ness te spelen in de beekjes van Abcoude en nu vraagt hij aandacht voor zijn plakbandhobby.

Teun kritisch

Arie heeft de hele wereld laten weten dat hij tegenwoordig het gras maait met plakband op z’n mond en dat hij zelfs naar bed gaat met een dicht getapete mond. Levensgevaarlijk, stelt Teun van de Keuken. “Het zou dus kunnen dat je opeens een verstopte neus krijgt middenin de nacht en dan ben je gewoon dood.”

De Volkskrant-columnist en presentator van Keuringsdienst van Waarde begrijpt niets van Arie’s hobby. “Ja, omdat het volgens hem heel ongezond is om door de mond te ademen. (…) Het is eigenlijk gezonder tótdat je eraan doodgaat.”

Arie slaat terug

Deze Teun is ontzettend onwetend, vindt Arie. “Als ik kritiek krijg met goed onderbouwde argumenten neem ik dat serieus, maar als iemand in de krant zet dat je mond dicht tapen levensgevaarlijk is zonder even de moeite te nemen om het uit te zoeken, kan ik dat goed van me af laten glijden hoor”, sneert hij op Instagram.

Arie roept indirect dat hij Teun een ontzettend zure man vindt. “Weet je, het is zo leuk om dingen te proberen, te testen, te leren en te onderzoeken. Dat zou altijd mijn eerste stap zijn voordat ik m’n oordeel de wereld in slinger.”

‘Ik kijk geen tv’

Die kritiek boeit Arie allemaal geen moer. Hij heeft zijn rug toegekeerd naar de televisie, het medium waar hij zijn huidige rijkdom aan te danken heeft. “Ik kijk al acht jaar geen tv meer dus krijg het meeste niet mee.”

Arie wist toch heel goed dat hij reacties uitlokte met zijn plakband-post? “Bij zoiets weet ik natuurlijk van te voren dat de meningen erover verdeeld zullen zijn. En ook al is het in topsport en bij health freaks al jaren gebruikelijk, voor de tv kijker en stukjesschrijver is zo’n stuk tape op de mond een heftig beeld.”

‘Tape je mond dicht!’

Heeft Arie nog een tip voor de Teun van de Keukens van deze wereld? “Zelf zou ik eerst eens m’n mond dicht tapen voordat ik er iets over roep of schrijf. Of de wetenschap erop naslaan.”

“Maar wat vooral leuk was na die post is dat er zoveel reacties kwamen van tandartsen (die het ook veel aanbevelen) en van mensen die er zelf zoveel aan hebben: beter slapen, niet snurken, meer energie in de ochtend, betere weerstand, minder gaatjes, frissere adem, etc.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Arie Boomsma heeft geen eigen programma meer. Jammer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen