Angela de Jong verbijstert BN’ers met uitspraken over asielcrisis

Angela de Jong krijgt op Twitter flink wat negatieve reacties op een uitspraak die ze in Vandaag Inside heeft gedaan over de asielcrisis in ons land. Ook een paar BN’ers laten van zich horen.

Tim Knol, Angela de Jong en Miryanna van Reeden © SBS 6

AD-opiniediva Angela de Jong zat eergisteren voor het eerst dit seizoen weer aan de talkshowtafel van Vandaag Inside. Daar ging het onder meer over de asielcrisis in ons land en de ophef over het ‘asielhotel‘ in Tubbergen. “Dat kan toch niet? In een dorpje met 2.500 man er 350 bij stoppen? Dat gaat natuurlijk niet”, merkte René van der Gijp op.

Donkere mensen

Collega Johan Derksen vindt dat de mensen in Ter Apel niet in hun eentje hoeven op te draaien voor de opvang van asielzoekers, maar, zo zegt René: “Ze krijgen er 350 bij, hè? Dat is wel heel erg veel, hè?”

Angela de Jong maakt daarop haar gewraakte opmerking: “Ja en het zijn ook dorpjes die niet donkere mensen gewend zijn überhaupt al.”

René: “Plus wat die mensen ook zeiden: ze hebben daar helemaal niets te doen. Er is een supermarkt daar. Een klein kruideniertje. (…) Die mensen zeggen: ‘We willen ze wel opvangen, maar 30, 40 of 50. Geen 350!’ Er zijn 27 kamertjes in dat hotelletje!”

Asielboot

Angela vertelt even later dat het voor de mensen in Tubbergen ook een kwestie van wennen kan zijn. “In het dorp waar ik opgroeide kwam in 1994 ook een asielboot met 280 asielzoekers. Dat dorp is denk ik net zo groot als Tubbergen (Ouderkerk aan den IJssel, red.). Daar stond ook iedereen op z’n achterste benen. Het is ook heel vaak onbekendheid.”

“Het meest frappante vond ik nog dat die boot anderhalf jaar later wegging en er een petitie kwam of die boot alsjeblieft kon blijven, want het dorp had zich over die mensen ontfermd, de kerk bemoeide zich ermee, ze werden opgenomen in gezinnen, er was een heel sociaal gebeuren ontstaan. Ik denk dat het heel veel onbekend is.”

Felle kritiek

De uitspraken van Angela over de weerstand bij de mensen in Tubbergen leiden nu tot flink wat ophef. “Angela de Jong snapt de mensen uit Tubbergen ook ergens wel omdat ze daar geen donkere mensen gewend zijn. Je verzint het niet”, tweet Maarten Hopman, redacteur van de talkshow Humberto.

Het lokt meer dan duizend likes en honderd boze reacties uit, onder meer van BN’ers. “En dit is niet van De Speld? Ik ben perplex”, zegt actrice Miryanna van Reeden bijvoorbeeld. Maarten: “Nee, ze zei het echt.” Miryanna: “WHAT?”

Ook zanger Tim Knol is verbijsterd: “Heh wat? Mijn God.”

Kaaskopjes

Ene Marit walgt van Angela. “Waarom die vrouw een podium blijft krijgen om overal commentaar op te leveren, is mij een raadsel. Dit getuigt ook weer van weinig intelligentie. Los daarvan: het gaat vooralsnog vooral om de opvang van Oekraïeners las ik. Die zijn net zo blank als de kaaskopjes in Tubbergen 🤦‍♀️.”

En Jeanet: “Angela de Jong speelt haar rol met verve, moet je haar nageven. Overal net het randje opzoeken en met enige regelmaat eroverheen gaan. Kan het slecht aanzien en aanhoren, moet ik zeggen. En dan groeit ze ook nog in haar rol. De Lientje van de media.”

Twitter

Boze reacties op Twitter:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen