Angela de Jong sloopt Wendy, Winston én Peter Gillis: ‘Kotsen!’

Angela de Jong heeft zichzelf lekker opgeladen in de Italiaanse zon. Ze is nog maar nét terug van vakantie of ze smijt haar sloopkogel alweer naar binnen bij SBS 6. “Het is om te kotsen!”

Angela de Jong © SBS 6, NPO

Het is waarschijnlijk niemand ontgaan dat SBS 6 in extreem zwaar weer zit. Niet alleen vanwege belabberde kijkcijfers, maar ook vanwege de zoveelste ster die in opspraak is geraakt: Peter Gillis. Steeds als Angela de Jong denkt ‘dat ze bij Talpa/SBS niet dieper kunnen zakken’, gebeurt er toch weer iets waardoor ze steil achterover slaat, schrijft ze in het AD.

Wendy en Winston

Angela trakteert de lezer op een ouderwets meedogenloze column. Ze gooit de sloopkogel naar binnen bij SBS 6 en mikt hem als eerst op Winston Gerschtanowitz en zijn ‘zoveelste infantiele quizje’ waarin hij ‘staat te glibberen en te glijden’. “Alsof iemand nog in zijn act van ideale schoonzoon trapt”, zegt ze, wijzend de rel over zijn ‘groene zwendel’.

En dan Wendy van Dijk. Die krijgt billenkoek vanwege haar goedkope rip-off van Ik Hou Van Holland: Wie Kent Nederland. “Ze staat te kirren alsof ze een vijftienjarige bakvis is. Je moet immers wat als je hoogtijdagen als presentatrice én kijkcijferkanon al minstens acht jaar achter je liggen.”

‘Om te kotsen!’

Het meest verbaast Angela zich echter over het feit dat SBS 6 gewoon doorgaat met Peter Gillis, ondanks dat het Openbaar Ministerie hem er onder meer van verdenkt zijn vriendin Nicol Kremers te hebben gebeten in haar neus en haar rug. Hij heeft haar volgens het OM zó erg mishandeld, dat ze zelfs zonder haar aangifte een zaak zijn begonnen.

Als Angela de baas was van SBS 6 dan zou ze dit de druppel vinden na alle andere schandalen rondom Peter, maar Talpa noemt dit gewoon een ‘privékwestie’. “Dat er als de camera’s weg zijn nog een paar andere dingen gebeuren, ach, wat maakt het uit. Kijkcijfers boven geweten en moraal. Het is om te kotsen.”

Talpa-vrouwen

Het wordt tijd dat Talpa-baas John de Mol weer eens keihard wordt aangepakt door de Talpa-vrouwen die tegen hem opstonden tijdens de rel rondom The Voice of Holland. Ze waren toen woest over de manier waarop hij grensoverschrijdend gedrag tegen vrouwen bagatelliseerde.

Nu is er wéér een goede reden om flink boos te zijn, vindt Angela, namelijk het bagatelliseren van geweld tegen vrouwen. Het wordt ‘hoog tijd’ dat ze weer in actie komen, zegt ze. “Of beter nog: het roer overnemen.”

Moreel kompas

Ook columnist Jan Dijkgraaf is helemaal klaar met John de Mol. “Na je optreden bij Tim Hofman rond die kwestie van The Voice, met dat verhaal over die ‘loketten’ waar slachtoffers zich konden melden en dat ‘ik habe es nicht gewusst’-verhaal, was ik er gewoon zeker van dat jouw moreel kompas inmiddels een beetje beter zou zijn afgesteld.”

Niet dus, concludeert hij in zijn Briefje van Jan. “Niks geleerd van The Voice. Poen wint van fatsoen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen