Angela de Jong: ‘Nick & Simon lokken ophef helemaal zélf uit!’

Angela de Jong vindt dat Nick & Simon zélf schuldig zijn aan alle speculaties over hun toekomst. Ze kunnen de stilte prima doorbreken en een verklaring afgeven, vindt de opiniediva van het AD.

Angela de Jong en Nick & Simon © AvroTros

Nick Schilder en Simon Keizer lijken uit elkaar te gaan als duo. Het gerucht kwam een aantal weken geleden naar buiten via de bladen en sindsdien wordt er volop gespeculeerd. Vorige week hadden ze hun eerste optreden sinds de speculaties begonnen en backstage leek de spanning om te snijden.

‘Ze lokken zelf uit!’

Nog altijd houden Nick en Simon de lippen stijf op elkaar, omdat ze afspraken hebben gemaakt met Eva Jinek. Ze zitten aankomende maandag bij haar aan tafel en zij kan een publiciteitsstuntje behoorlijk goed gebruiken. Haar kijkcijfers staan immers al enige tijd zwaar onder druk.

Juist door te zwijgen hebben de heren de mediaophef aan zichzelf te danken, reageert Angela de Jong in de AD Mediapodcast. “Het heeft een hoog speculatief gehalte, maar ze lokken het natuurlijk ook wel een beetje zelf uit door wel iets naar buiten te brengen en dan vervolgens toch weer te zeggen: ‘Nee, we zitten bij Jinek dan.’”

Speculaties

Nick en Simon zijn professioneel genoeg om te weten dat de showmedia dan wekenlang bol zullen staan van de geruchten. “Ja, dan weet je dat er wekenlang over gespeculeerd gaat worden.”

Heeft Angela zin in dat Nick & Simon-interview bij Eva? “Nick & Simon is nou niet het gesprek waar ik me enorm op verheug. Natuurlijk kijk ik Jinek, maar ik kijk alles. Ik ben het onderwerp eigenlijk alweer een beetje beu.”

Onzin

Marcus den Blanken, collega van Angela bij het AD, vindt dat sommige roddels echt overdreven zijn. Zo stelt kijkcijferkenner Tina Nijkamp dat de heren elkaar een uur lang niet hebben aangekeken in de SBS 6-show I Want Your Song. “Hou je lekker bezig met de kijkcijfers!”, sneert Marcus.

Hij vervolgt: “Je kunt helemaal niet zeggen dat ze elkaar niet hebben aangekeken, want dat moment was gewoon te zien dat ze elkaar hebben aangekeken. Er wordt allemaal onzin verzonnen! Ga je nou gewoon bezighouden met normale dingen.”

Uit elkaar

Wel is Marcus nieuwsgierig naar wat de heren te vertellen hebben. “Ik wil nu wel weten waarom de vrouw van Nick Simon niet meer volgt.”

Angela: “Ze zullen elkaar bij Jinek gehaaid heel erg veel gaan aankijken en zeggen dat alles koek en ei is, maar dat ze toch uit elkaar gaan. En dat ze nog één keer uit elkaar gaan voor een groot concert.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen