André Hazes jr. loog jaar lang over verslaving: ‘Verdienmodel!’

André Hazes jr. en moeder Rachel hebben een jaar lang volgehouden dat hij afwezig was vanwege een ‘emotionele burn-out’. Nu blijkt dat Yvonne Coldeweijer al die tijd gelijk had: hij was verslaafd.

André Hazes jr. en Yvonne Coldeweijer © Instagram

Het is bijna een jaar geleden dat André Hazes jr. en zijn toenmalige vriendin Sarah van Soelen plotseling compleet uit de schijnwerpers verdwenen. Hij vanwege een ‘emotionele burn-out’, zij om een ‘mediatraining’ te volgen. De media gingen daar massaal in mee, behálve Yvonne Coldeweijer. Zij had het al snel over een cocaïneverslaving.

‘Het zijn leugens!’

Die bewering van Yvonne werd door kamp-Hazes veroordeeld. Roddelblad Story, de spreekbuis van Rachel (zij wordt in het blad ook wel ‘bekenden’ en ‘insiders’ genoemd), was woest: “Smerige geruchten over een drank- en drugsverslaving kunnen volgens bekenden naar het rijk der fabelen worden verwezen; de zanger is gewoonweg opgebrand.”

Yvonne was volgens het tijdschrift enorm aan het liegen: “Mogelijk heeft André weleens geproefd van de geneugten des levens, maar om te stellen dat hij daarvan afhankelijk zou zijn, is volgens insiders kletskoek. Op dit moment zal André in een rustig en begeleid tempo zijn leven weer een beetje proberen op te pakken.”

Rachel bleef keihard ontkennen en ook showkenners als Albert Verlinde gingen daar blind in mee.

André bekent

Nu passen de Hazesjes hun verhaal plotseling weer helemaal aan. André heeft gisteren zijn comeback aangekondigd en bekent nu alsnog dat hij het afgelopen jaar flink aan het afkicken is geweest: “Ik ben cold turkey gestopt met het slopen van mijn lichaam. (…) Veel verslavingen heb ik inmiddels overwonnen.”

Voor de zoveelste keer blijkt de informatie van Yvonne Coldeweijer toch weer te kloppen. “Wie weet nog dat ik bracht dat hij in een afkickkliniek zat en dat de hele media over me heen viel 😂?”, giert ze nu. “Rachel stond nog net niet met schuim uit d’r mondhoeken voor de camera te verklaren dat het echt een burn-out was en geen verslaving.”

“En nu?! Nu is er een verdienmodel en mag iedereen de waarheid weten”, besluit Yvonne, wijzend op André docuserie die eraan komt en zijn terugkeer bij Holland Zingt Hazes.

Keiharde verslaving

Rob Goossens, de showbizzkenner van RTL Boulevard, vindt de Hazesjes leugenachtig. “Nu blijkt die emotionele burn-out niet echt een emotionele burn-out, maar een keiharde verslaving te zijn geweest. Die emotionele burn-out zien we nu niet meer terug. Ik dacht toen al: dat is heel raar, want een emotionele burn-out bestaat niet.”

André gaf jaren geleden, bij Koffietijd, al toe dat hij best wel van een leugentje houdt. “Dré, waar lieg jij wel eens over?”, vroeg presentatrice Quinty Trustfull hem toen. Hij daarop: “Ja, over alles. Ja, over heel veel. Hahaha.”

Roxeanne, die naast hem zat, toen: “Ik ben heel eerlijk. Als ik iemand niet mag dan praat ik er niet tegen en Dré kan bijvoorbeeld denken: ja, weet je, wat kan mij het eigenlijk schelen. Dat heb ik niet.”

Daarop André weer: “Dan denk ik: ik kan nog wat aan je verdienen!”

Rox: “Ja, dat heeft hij en dat heb ik niet.”

Alles voor de aandacht

Het lijkt erop dat alles voor de aandacht is, aldus RTL Boulevard-ster Luuk Ikink. “Het blijft toch wel een beetje vreemd dat als jij in therapie gaat, naar klinieken toegaat om af te kicken van verslavende middelen, dan het eerste wat je doet is een documentairemaakster bellen van: ‘Joh, wil je mij misschien volgen in dat traject?’”

Yvonne vindt het allemaal prima: “Weet je nog vorig jaar die juice met André en Sarasoel? Het was zó f*cking leuk. Het was echt de hele dag juice. Het was zó leuk. Ik kan niet wachten tot André weer terugkomt en ik hoop dat hij lekker veel gaat posten op Insta en dat hij lekker weer verliefd gaat worden op allemaal gekke psychische wijven. Dat lijkt me enig!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André Hazes jr. komt uit de 'donkerste periode' van zijn leven, maar alles moest wel gefilmd worden. Authentiek of alles voor de aandacht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen