Samantha Steenwijk zorgt voor verdriet: ‘Verdomme, waarom nou?’

Samantha Steenwijk zorgt voor enorm veel verdriet bij haar ontdekker, zanger Vinzzent. Hij is teleurgesteld en diep gegriefd. “Dan denk ik: verdomme, jammer, waarom nou? Waarom nou zo?”

Vinzzent en Samantha Steenwijk © YouTube, RTL

Zanger Vinzzent heeft aan het begin van haar carrière ongelooflijk veel energie gestoken in Samantha Steenwijk. Hij bracht haar muziek uit bij zijn eigen platenlabel Number8Music. Maar toen ze door The Voice of Holland ineens een BN’er werd, stapte ze over naar het management van Gerard Joling en is ze zich meer gaan richten op televisie.

Geen juridische stappen

Vinzzent voelt zich keihard door Samantha aan de kant gezet. “Samantha wilde toen televisie maken en liet de muziek, die wij hadden opgebouwd, gaan. Ze ging een andere koers varen, waardoor ik buitenspel stond en alle energie die ik erin had gestoken in rook opging. Dat was zonde”, zegt hij in weekblad Party.

Hij heeft nooit juridische stappen ondernomen. “Nee. Ik had mondeling iets met Samantha afgesproken, dat kwam ze niet na. Toen had ik dikke pech, want ik had haar geen contract laten tekenen. Nu is mijn enige hoop dat ze terugkijkt en denkt: hoe is het nou werkelijk gegaan? Hoe heeft het zo uit de hand kunnen lopen?”

‘Heel erg zuur’

Het is jammer dat iemand als Samantha je zo erg naait, vindt Vinzzent. “Dat is zuur. Daarom zit ik er nog steeds mee. (…) Zij kwam binnen via een gezamenlijke vriend en zonder enig zakelijk belang, als vriendendienst om er samen voor te gaan, heb ik me over haar ontfermd. Zij gaf zelf aan: ik wil dat jij mij begeleidt. Vanaf The Voice is ze skyhigh gegaan.”

Samantha kijkt niet eens meer naar Vinzzent om. “Als ik Samantha nou had laten zitten, als ik ontrouw was geweest of afspraken niet na was gekomen, dan had ze recht van spreken gehad. Maar ik heb echt dag en nacht voor haar klaargestaan. Daarom doet het ook zo’n pijn. Dan denk ik: verdomme, jammer, waarom nou? Waarom nou zo?”

Geen commentaar

Het relaas van Vinzzent is geen reden voor Samantha om hierop te reageren. Zij haalt haar neus voor hem op. “Wij hebben géén commentaar”, zegt haar huidige management.

Fragment

Deze ellendige muziek bracht Samantha uit bij Vinzzents platenlabel:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Samantha Steenwijk is ontdekt door Vinzzent. Goede ontdekking?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen