Rob Geus vindt Albert Verlinde een valse verrader: ‘Dit doe je niet’

Rob Geus vindt Albert Verlinde een valse verrader. De keurmeester vindt het buitengewoon oncollegiaal dat de theatermaker zijn concullega Rick Engelkes zo nietsontziend ‘verraden’ heeft.

Albert Verlinde en Rob Geus © RTL

Theatermaker Rick Engelkes is in opspraak geraakt omdat hij miljoenen euro’s coronasteun heeft ontvangen voor een nog niet-bestaande theaterproductie. Hij zat vorige week in de talkshow van Renze Klamer, maar kon daar geen heldere antwoorden geven. Het zou zomaar kunnen dat er miljoenen euro’s terugmoeten naar de overheid.

Rob haalt uit

De hele zaak is aan het rollen gebracht door concullega Albert Verlinde, óók een theaterproducent. Hij is VVD-raadslid in de gemeente Vught en heeft Rick verklikt bij de landelijke fractie in de Tweede Kamer. Die heeft vervolgens opheldering gevraagd aan de betrokken minister.

Een naaistreek, vindt Rob Geus het. Hij zegt in de Story kort maar krachtig dat hij dat nooit zo zou doen: “Nee. Ik vind niet dat je zo met collega’s moet omgaan. Dat onderzoek was er waarschijnlijk toch wel gekomen.”

Erbij lappen

Niet alleen Rob, maar ook Johan Vlemmix uit in het tijdschrift diezelfde kritiek. “Ik zou nooit een collega erbij lappen”, zegt hij. Dan: “Aan de andere kant begrijp ik het wel, want Albert heeft zich hard gemaakt voor deze regeling.”

Dat klopt, vertelt Albert aan Shownieuws. “Ik vind het heel vervelend dat op deze manier ons vak in het nieuws komt. Ik heb zelf heel erg gelobbyd bij de minister voor steunmaatregelen en dan is het gewoon niet goed dat er een vage situatie is. “

Vreemd

Albert kan er niet tegen als bepaalde partijen misbruik maken van collectieve regelingen. “In principe is het terecht dat theaterbedrijven die de dupe waren van de lockdown geld krijgen, alleen bij Rick Engelkes is het vreemde verhaal dat hij geen productie had.”

Hij vervolgt: “Die productie was niet eens gepland, er waren niet eens kaarten voor verkocht en er was niet eens toestemming voor het theater gegeven. Als je dan het bedrag van 4,3 miljoen overmaakt, dan is dat vreemd.”

Steun voor Albert

Er zijn ook BN’ers die de ‘klikkende’ Albert steunen, zoals Hans Cornelissen. “Ja. Het was alleen beter geweest als de politiek het voortouw had genomen.”

En Sjoukje Smit: “Ja. Temeer omdat Albert er zich enorm voor heeft ingezet dat zijn collega-producenten coronasteun zouden krijgen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Albert Verlinde naait Rick Engelkes: terecht of oncollegiaal?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen