Meilandjes krijgen kritiek op bloedsaai interview met Rachel Hazes

Erica en Martien Meiland krijgen kritiek op hun bloedsaaie interview met Rachel Hazes. “Als je zo’n gast uitnodigt, dan ontkomt je toch bijna niet aan het bespreken van bepaalde dingen.”

Rachel Hazes en Martien Meiland © SBS

De ditjes-en-datjes-podcast van Erica en Martien Meiland loopt nu een paar weken, maar heel veel soeps is het niet. Ze skypen ook elke week met een bekende Nederlander en deze week is dat Rachel Hazes. Het interview is behoorlijk slaapverwekkend; het wordt nergens ook maar een beetje spannend of spraakmakend.

Saai interview

Saai, vinden ze zelfs bij Shownieuws. “Rachel is best wel een leuke gast om te hebben, want het is toch ongeveer de meest besproken vrouw van Nederland. Veel in het nieuws geweest”, zegt Weekend-baas Bart Ettekoven. “Ik heb echt wel een paar vragen voor haar, ik denk dat we dat allemaal aan tafel wel hebben.”

Hij vervolgt: “Wat ik zou vragen? Ik zou haar in elk geval niet het dilemma voorleggen: ‘Wat zou je willen: nooit meer naar Hazes luisteren of altijd op de afdeling oncologie van een ziekenhuis werken?’ Want dat is namelijk het dilemma dat ze haar voorlegden.”

Gemiste kans

Een gemiste kans, vindt Bart. “Ja, weet je, deze vrouw… Ik zou dan vragen: ‘Denk je dat het ooit nog goedkomt met je kinderen en wat ben je van plan daar zelf nog aan te doen?’”

Anouk Smulders: “Denk je dat ze het expres dan een beetje verzachten allemaal in die podcast?”

Bart: “Ze noemen het ook de ‘positieve podcast’. Ze willen het positief houden, dus ik kan me voorstellen dat je vanuit dat oogpunt dan niet gaat vragen naar familieruzies of moeilijke andere zaken, maar Rachel ligt natuurlijk regelmatig wel onder vuur.”

Positieve kwinkslag

Tooske Ragas: “Als je zo’n gast uitnodigt, dan ontkomt je toch bijna niet aan het bespreken van dingen die misschien iets moeilijker lopen, maar dat kan je dan nog wel op een positieve manier doen.”

Bart: “Ja, een positieve kwinkslag aan geven.”

Anouk: “Heel fijn dat we allemaal zo ontzéttend enthousiast reageren hierop.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen