Luca Borsato zorgt voor ruzie in Shownieuws: ‘Je bent aan het lullen!’

Luca Borsato heeft gisteren voor flink wat wrijving gezorgd tussen de deskundigen van Shownieuws. De zanger werd door een van de deskundigen beschuldigd van een kruiwagencarrière. “Je lult!”

Anouk Smulders, Luca Borsato, Victor Vlam en Ronald Molendijk © Shownieuws

Victor Vlam, de nieuwe spraakmakende deskundige van Shownieuws, biedt in de showrubriek tegengas aan collega’s die achter de desk structureel de kinderen van bevriende BN’ers ophemelen. Het nieuwe liedje van Luca Borsato, de zoon van Marco Borsato, werd vorige week ook al helemaal bejubeld door de entertainmentdeskundigen van dienst.

BN’er-kinderen

Al die BN’er-kinderen overal, Victor heeft er zijn twijfels bij. “Ik vraag me wel ergens af of dat nou echt zo goed is, want je vraagt je af of deze mensen op basis van kwaliteit daar terechtkomen of dat misschien meespeelt dat vader of moeder bepaalde connecties hebben”, zegt hij uitgerekend op een tv-zender van Talpa, waar nepotisme hoogtij viert.

Hij vervolgt: “Volgens mij moet je gewoon een heel erg hoog niveau van talent hebben en dat heeft bijna niemand. Het is een heel erg groot toeval als zowel vader als zoon dat heeft. Volgens mij is dat bijna onmogelijk. Wat meespeelt is dat het gewoon heel veel marketing is. Dat het makkelijker is om zo iemand in de markt te zetten.”

Luca Borsato

Dan laat Victor de naam van Luca vallen. “Luca Borsato is daar misschien ook wel een klein beetje een voorbeeld van.”

Oei, dat is tegen het zere been van zijn Borsato-minnende collega’s. Borsato-bestie Anouk Smulders roept uit: “Daar ben ik het dus echt zó niet mee eens. Dit is echt een voorbeeld van een jongen die juist alles tegen zich heeft gehad de afgelopen tijd. Hij heeft gezegd: ‘Niemand wil met mij werken, omdát het mijn vader is en die nu in een bepaalde positie zit.’”

Besmette naam

Victor: “Ik denk het helemaal niet. Ik denk dat het een ontzettend groot voordeel is. Marco Borsato is nog steeds de grootste Nederlandse artiest die er is.”

Anouk: “Maar hoe kan het dan zijn dat er niemand met die jongen wil werken op dit moment?”

Victor: “Ik denk dat hij tijdelijk een besmette naam heeft, maar dat neemt niet weg dat hij bij heel veel mensen al direct interessant is, terwijl als jij met een andere achternaam hetzelfde liedje uitbrengt, dat heel veel mensen zeggen: ik vind het niet interessant. Omdat het niet een Borsato is. Mensen zijn nieuwsgierig naar de zoon van Marco Borsato.”

‘Je lult gewoon!’

Er heerst te veel gemakzucht, vindt Victor. “Ik heb het idee dat de muziekindustrie, maar ook de televisie-industrie, soms iets te lui is geworden. Dat er te makkelijk wordt gegrepen naar bekende, bestaande namen. Ik denk dat dat in het algemeen te veel gebeurt, dat er bijvoorbeeld te veel dezelfde gezichten in allerlei spelletjesprogramma’s zitten.”

Ronald Molendijk boos: “Dit is echt zó’n oud nieuws. Je lult nu gewoon zeg maar wat het AD een paar jaar geleden heel erg riep, van: ‘Ja, allemaal bekende mensen en elke keer dezelfde mensen!’”

Victor: “Ja, maar dat is een feit.”

Ronald: “Maar uiteindelijk laten de kijkcijfers keer op keer zien dat als je er onbekende mensen zit, er geen hond naar kijkt. Wat wil je dan? Een programma maken waar niemand naar kijkt?”

Niet genoeg tijd

Victor: “Dat geloof ik. Het publiek moet uiteindelijk aan die mensen wennen. Je moet inderdaad bekendheid opbouwen.”

Anouk: “In de commercie duurt dat vaak ook heel erg lang en daar nemen ze dan de tijd niet voor.”

Victor: “Dan is dat dus het probleem. Er wordt niet genoeg geïnvesteerd in nieuw talent.”

Ronald: “Er is helemaal geen probleem.”

Victor: “Het feit dat er niet wordt geïnvesteerd in sommige mensen betekent dat er te veel wordt geïnvesteerd in mensen met een bekende achternaam.”

Anouk: “Ik denk niet dat we eruit gaan komen.”

Al met al is Victor het schouderklopjesfestijn van Shownieuws flink aan het verstoren. Spannend of hij na de zomer nog welkom is.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen